Formiddage, frihed og Fælledparken!

Løbe og gågruppen mødes i samarbejde med Det Sociale Netværk,hver søndag i Cafeen i Fountain House, og bruger en aktiv times tid i Fælledparken, og med en efterfølgende skive franskbrød og en kop kaffe. Den sidste søndag i oktober havde gruppen i fællesskab arrangeret en tur til kulturværftet i Helsingør med en omvisning på udstillingen ‘Den Gode Gerning’ om De danske jøders flugt til Sverige i 1943.

Det er den første søndag i november og vi er vel et halvt dusin, som skynder os ind i cafeen, i varmen, og får en halv kop kaffe. Snakken går lidt stille, mens løberne gør de sidste forberedelser. Vi følges ad, løbere og os på gåben, hen over Vibenshus runddel, og ved Fælledparkens nye hvide klubhus, tager løberne af sted, vi andre ved vi har god tid, det tager os gerne en lille time at gå de ca. 5 km rundt i fælledparken, vi går to og to, snakker. Den forrige søndag var vi i Helsingør. Vi snakker lidt om udstillingen på kulturværftet, om de godt 7000 danske Jøders flugt til frihed i Sverige,1943, der vel gjorde stort indtryk på os alle. Et lyspunkt i et mørkt kapitel. Vi går lidt forskudt, stopper af og til op og venter, nye par og grupper finder sammen og snakker, jeg går et øjeblik og glæder mig til sommer ved den nye vandlegeplads i Fælledparken. Jeg tror de fleste af os synes Fælledparken er et godt sted at snakke, og at det er godt at snakke mens vi bevæger os. Vi kan godt snakke om svære ting, men når vi lytter til beretningen om rejsen til New York, højtlæsning af Emil fra Lønneberg og højskole opholdet i sønderjylland, kommer egne historier og smilet, så let frem.

Pludselig midt i beretningen om netop Emil der sidder glad på vejbommen, lukker op og i mens hele Lønneberg holder pænt i kø i deres hestevogne, er vi tilbage i Teglværksgade og løberne har brygget kaffen færdig, og dækket op med franskbrød. Nu går snakken lettere. Vi tager afsked en efter en, og hjælpes ad med opvasken, imorgen er det mandag, og hverdagen starter vi på hver især, med et gensyn.

This slideshow requires JavaScript.

-Løbe og gågruppen, afvikles hver onsdag kl. 16 og hver søndag kl 11. i samarbejde med Det Sociale Netværk, og er åben for alle. Fremmødet varierer fra 5-6 stykker til 15-16 deltagere.Gruppen, arrangerer i fællesskab med mellemrum, fælles ture, foredrag m.m.

-Udstillingen: ´Den gode gerning er lavet af medlem af løbe og gå gruppen Karina Søby Madsen og hendes mand Søren Gulman. Den er bl.a. baseret på en lang række interviews med mennesker der selv oplevede de dramatiske uger i oktober 1943. Udstillingen er gratis og kan ses på Kulturværftet i Helsingør frem til d. 24. november.

-se mere på:

http://www.helsbib.dk/hovedbiblioteket/event/oktober-43-helsingoer-omegn

og

http://www.erindringer.dk/flugten43/da/

– Det sociale netværk, blev i sin tid stiftet af tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen og fungerer som et netværk bestående af 14 organisationer på psykiatriområdet. Sammen afholder De de årlige Psykiatritopmøder den første lørdag i oktober. http://www.psykisksaarbaar.dk

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s