DVD Filmanmeldelse – Mortal Instruments: City of Bones

En fantasyfilm der er værre end Twilight? Muligt? Umuligt?

Mortal Instruments: Dæmonernes by kvalificerer nok til en af de værste ”fantasy”-film siden årtusindskiftet. Hvis du er die hard Twilight fan og ikke kan få nok af overnaturlige ting og folk med hugtænder, kan det godt være, at der er noget underholdning for dig, men for alle os andre dødelige er der ikke noget at komme efter. Hollywood forsøger at malke en trend, som de fleste nok har efterladt for lang tid siden i vejkanten. Karaktererne er kedelige med en hovedperson, hvis navn jeg ikke engang kan huske i skrivende stund.

Der er i filmen et klassisk trekantsdrama, som man allerede har set i Twilight filmene, blot nu med andre navne og andre fantasi-skabninger med paranormale evner. Vi har en ung pige og en ung dreng, der sammen med en anden ung dreng, der allerede har overnaturlige evner, skal redde verden. Undervejs i filmen får de to andre også overnaturlige evner.

Skuespillerne er teenagere, som jeg aldrig har hørt om tidligere, og som man føler som tilskuer er blevet kastet ud i en stor film uden decideret erfaring. Den eneste skuespiller, jeg kunne genkende, var Lena Headey (Game of Thrones, 300), som har en mindre rolle som den kvindelige hovedpersons mor. Skuespillet i filmen er af teenagerne udført på en sådan måde, så man ikke involverer sig i karaktererne.

Det er en decideret uinspirerende præstation af teenagerne i filmen. Computereffekterne er flotte at se på, men ikke noget, man ikke har set før i andre film. Hvis man ikke vil se en film for de flotte effekter, men gerne vil have noget dialog, indhold eller en handling, der ikke er meget forudsigelig, skal man nok ikke se denne film.

Det føles ærligt talt som om en person fra 7. klasse har udtænkt denne film og derefter fået en hær af filmfolk i ryggen til at producere den. Hovedpersonen i filmen er en helt almindelig pige, hvis verden bliver vendt op og ned, da hun finder ud af at hun har nogle specielle evner, der giver hende en forbindelse til et overnaturligt univers. Den er set før, og den er set mere overbevisende før.

Filmen henvender sig nok til den samme målgruppe som så Twilight filmene og nu desperat leder efter det næste store fix. Denne anmelder mener dog, at selv disse fans må gå skuffede hjem.

I en overgang var der en efterfølger i støbeskeen, men af ”uransalige” årsager er den blevet aflyst. Filmen har nogle ”storfilms”-Hollywood kvaliteter, der kan være gode. Men det er dog ikke en film, der kan anbefales at se, med mindre man absolut ikke KAN få nok af fantasyfilm.

Ude nu på DVD.

Anmelderen ønsker at være anonym.

1 Comment

  1. Tænk – jeg synes faktisk Twillight var en god lille romantisk film med et smukt budskab om kærlighed mellem mennesker på kanten af samfundet 🙂 Det undrer mig ikke at bøgerne og filmene har været så populære 🙂

    Like

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s