Referat fra medlemsmøde d. 6/2-14

Oplevelsen ved at bruge huset

Oplevelsen ved at bruge huset er overordnet positiv. Der var flere der gav udtryk for, at det er fedt, at der er plads til stort set alle og at opgaverne i huset er alsidige nok til at tage højde for, at medlemmerne har mange forskellige kompetencer. Det blev også sagt at det var rart, at der er mulighed for at tage ansvar i det omfang, man har overskud til det.

Dog var der en, der sagde, at det nogle gange kan være svært at finde på, hvad man skal lave i kontoret, hvis man ikke har nået enhedsmødet eller er færdig med den/de opgaver man har skrevet sig på. Der blev snakket om der evt. kunne være flere opgaver til kontoret.

En beskrivelse af ”hjælp der hjælper” i forhold til livet udenfor Fountain House

Der var flere der kom med eksempler på, hvad de har fået hjælp til fra medarbejdere eller medlemmer af huset. Én fortalte at hun havde fået hjælp til at finde et nyt sted at bo og en anden fortalt, at han havde været med til at hjælpe et andet medlem med at flytte. I det hele taget var der en fornemmelse af, at der var rig mulighed for at finde praktisk hjælp i huset, hvis der er noget man ikke kan klare selv i livet udenfor huset.

Det blev også nævnt, at man kan få en af medarbejderne med som bisidder når man skal snakke med sagsbehandleren hos kommunen.

Men det fremgik, at der hersker en usikkerhed i forhold til, hvad man formelt set kan få hjælp til i sit liv udenfor huset. Det blev foreslået, at der bliver udarbejdet en folder som nye medlemmer får udleveret ved indmeldelsen, så alle får de samme informationer.

Alternative mødeformer

Der var en bred enighed om, at møderne i huset er ret ineffektiv, det betyder en gang i mellem, at det kan være svært at træffe beslutninger. Det kan føles frustrerende når man ikke har et særlig stort overskud i forvejen.

Oplevelsen var også, at det nogle gange kunne være svært at gennemskue, hvad de forskellige møder handler om, hvornår de bliver afholdt og hvad der kom ud af dem.

Mødereferaterne er på nuværende tidspunkt at finde på gangen ved kontoret. Det er ikke en placering, der understøtter, at folk i huset læser dem. Det blev foreslået at der findes en ny og mere læsevenlig placering.

Af konkrete forslag der kom på bordet var først og fremmest, at huset skal være mere effektivt når der skal besluttes noget, men der blev også snakket om det evt. er muligt, at nogle af møderne lægges ind som punkter i andre møder.

Konkrete bud på udviklingsområder

Der blev snakket om to områder, som der ønskes mere fokus på. Det ene var, hvordan huset kan hjælpe parate eller næsten parate medlemmer ud på arbejdsmarkedet.

I Bogstøtten er der en del medlemmer, der er færdige med deres uddannelser, men de har svært ved at komme i arbejde. Derfor snakkede vi om, at det kunne være godt, hvis huset kunne hjælpe dem og evt. andre med at komme i praktik på en ordinær arbejdsplads. Der kunne ansættes en jobmedarbejder til at sætte nogle ting i gang og det kunne være, at det kunne skabe nogle opgaver som medlemmerne i kontoret kunne tage sig af.

En anden mulighed der blev nævnt var, at man kunne skabe et tilbud gennem AlleKan, som kunne blive en udbyder på området og på den måde tjene penge til Fountain House.

Der blev også snakket om den hjælp man kan få udenfor huset og fornemmelsen er, at den mest beskæftiger sig med ufaglærte og lavtlønsjob.

Det andet område, der ønskes mere fokus på, er at skabe en større sammenhæng mellem enhederne.
Det blev foreslået, at de forskellige enheder skiftes til at arrangere fælles aktiviteter for hele huset. Eksempler på aktiviteter kunne være rundbold i Fælledparken, brunch, man kunne tage ud af huset til udstillinger, temaeftermiddage med fokus på jobstøtte osv.

Andre forslag var, at man kunne lægge løbegruppen i husets åbningstid om onsdagen og en fredagscafe drevet af medlemmerne.

Der blev også snakket om muligheden for i højere grad at skabe samarbejde på tværs af enhederne og se på muligheden for at man kunne hjælpe hinanden enhederne imellem.

Af Kristina

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s