MARSVIN GÅR SOLO

Under heavy metal festivalen CopenHell i København i juni, var det meningen at marsvinene Nanna og Pissegul skulle have optrådt med deres band Guinea Pig Cluster Bombi de gamle haller i C. A. Bast’s talgsmelteri i Kødbyen, og Politiken havde i en anmeldelse på forhånd belønnet koncerten med fem bakker fedtegrever.

 

Nedenfor ses coverbilledet til Guinea Pig Slaughterhouse

Marsvin NYT

Desværre gik bandet i opløsning på grund af interne stridigheder, men heldigvis besluttede Nanna sig straks for at gå solo, og snart udkommer hendes debutalbum som solist, ’Guinea Pig Slaughterhouse’. Mens bandet Guinea Pig Cluster Bomb i sit tekstunivers med ungdommelig vildskab bearbejdede de historiske traumer omkring Danmarks lange tradition for nederlag i krig, så viser Nanna sig med sit nye album som en mere modnet kunstner i valget af temaer i sine sange. Derfor handler teksterne om kødskandaler i detailhandlen, hvor kød er blevet ompakket og datomærkning og oprindelsesland forfalsket.

Udover den allerede udgivne single ‘Chinese Chicken Sushi’ om salmonellaens spredning i verden, tages danske landmænds investeringer i russiske svinefarme og slagterier under behandling i det 14 minutter lange nummer ’Danish Crown Crowd Control’. Her fortælles om en gruppe russiske menneskerettighedsaktivister og systemkritikere, som bliver dræbt Putins hemmelige politi FSB og brugt som svinefoder. ’Horse Beef Burger King’ handler om, hvordan fast food branchen opkøber resterne af de selvdøde heste, køer og svin, som sæbefabrikker har smeltet fedt af til at lave sæbe, og bruger dem i burgere, der sælges til overpris som bæredygtige og C02-neutrale. Albummet afsluttes med nummeret ’Animal Farm’ inspireret af titlen på George Orwells roman, og teksten rummer en både revolutionær og apokalyptisk dystopi, hvor dyr i landbrugsproduktionen begynder at æde hinanden, for at undgå at ende som fødevarer for mennesker.

Til december holder Nanna releaseparty for Guinea Pig Slaughterhouse på Hestetorvet centralt i Roskilde, og da Stryhns Leverpostejsfabrik ligger blot nogle få kilometer væk, vil der selvfølgelig blive serveret smørebrød med de forskellige varianter af postej som grovhakket, fransk, bacon og så videre. På Hestetorvet kan man også se de tre enorme keramikvaser, der er opstillet af producenten af Jaka Bov, på vis inderside der er indskrevet navnene på mange hundrede medarbejdere. Den næringsrige bov har ikke kun et godt omdømme i Danmark. Den er også kendt så langt væk som Bruxelles, hvor EU’s landbrugsdirektorat har givet den danske producent en eksportpris, for at være den største aftager fra de endnu eksisterende overskudslagre, der blev opbygget, da EU i 80’erne opkøbte store mængder fødevare fra landbruget for at opretholde kunstigt høje priser.

 
Af Niels

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s