Sindssyge-hospitalet med Anders Lund Madsen

“Sindssygehospitalet med Anders Lund Madsen” er en sælsom fremstilling af Psykiatrisk Center i Hvidovre, hvor Anders Lund Madsen inviterer ind bag murene på lukket afdeling for at møde de psykiatriske patienter, der har det allerværst.

Ander lund
Skræmmende forestillinger om det lukkede og farlige sindssygehospital bliver langsomt pillet ned, når vi møder Alma på 42, der indledningsvist virker forvirret og vred over at være spærret inde, men gennem udsendelsen får det bedre. Alma er ganske almindelig. Hun har en psykiatrisk diagnose, men den får seeren aldrig noget at vide om.
I stedet forstår vi, at lukket afdeling ikke er et sted, der gemmer på voldspsykopater i spændetrøje, men indholder begavede og venlige mennesker med et midlertidigt psykisk sammenbrud.
Den muntre vært Anders Lund Madsen optræder nedtonet og indfølende overfor de medvirkende patienter uden at tage fokus fra dem. Og hans venskabelige facon fører os med ind i patienternes privatliv, da han fx tager ud på Dyreinternatet, hvor Almas kat bliver passet, mens hun er indlagt, og tager et billede af katten til Alma, så hun kan se, at den har det godt.

TV-serien er et stilfærdigt indblik i kriseramte menneskers liv – mennesker som ikke adskiller sig synderligt fra os andre.
.
Betablokken anbefaler serien. Se med hver torsdag aften på DR1 frem til 3. maj.
Første afsnit kan ses her:

http://www.dr.dk/tv/se/sindssygehospitalet-med-anders-lund-madsen/sindssygehospitalet-med-anders-lund-madsen/#!/03:56

 

Af Betablokkenredaktionen

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s