Frivilligheds-workshops søsat med succes

De første skridt i mod udviklingen af et nyt frivilligheds projekt i Fountain House er taget med masser af entusiasme og engagement. Den første af i alt tre workshops bød både på brainstorm og kritisk refleksion.

Omkring 10 medlemmer var fredag d. 25. april mødt op til det første af i alt tre workshops om frivillighed, hvor deltagerne i fællesskab skal ideudvikle og organisere et konkret projekt der skal afvikles i Fountain House i efteråret 2014. ’Hvad forstår du ved frivillighed? ’ Det var spørgsmålet alle deltagere på skift lagde ud med at sætte ord på, og herefter forløb dagen med dialog, gode snakke og refleksioner over både hindringer og muligheder ved frivilligt arbejde. Socialpædagog og seminarielærer Lars Romild der selv bruger megen tid på frivilligt arbejde, præsenterede ideudviklings forløbet i workshoppen;  fra de første ideer, over kritiske indvendinger, frit drømmeri til konkretisering af projektet.SONY DSC

 

Denne første fredag fokuserede på deltagernes umiddelbare indvendinger, eller oplevelse af hindringer for at påtage sig frivilligt arbejde. I denne kritiske fase stod det klart at mange føler at der er en manglende anerkendelse i forhold til betalt arbejde, hvilket kan være en hindring for at komme i gang med frivilligt arbejde. For mange mennesker kan det også være et stort skridt at træde ind i nye rammer, over dørtærsklen til et nyt socialt netværk. Mange oplevede også at det kan være svært at finde det frivillige arbejde man lige har lyst til og savnede mere information og åbenhed hos frivillige organisationer.SONY DSC

Der blev sat post it’s op, der blev snakket og lyttet engageret, alt sammen krydret med et roligt tempo, gode pauser og en fantastisk lækker morgenmad og senere frokost.

SONY DSC

Det er FFAM, Foreningen for Frivilligt Arbejde og Medborgerskab, der i samarbejde med Fountain House har søsat projektet og Lea Schønberg, Katrine Rex og Christiane Clausen fra FFAM stod sammen med Lars Romild for spændende oplæg og opsamling undervejs.

foto 1-2

Næste workshop afvikles d. 9. maj, og herefter finpudses og finjusteres det kommende projekt til efteråret på den sidste workshop d. 6. juni. Det er fuldt muligt at deltage i de sidste to workshops uden at have deltaget i den første og alle er velkomne.

Af Nikolaj

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s