Nye veje i psykiatrien

Forleden deltog jeg og et par andre fra huset på Psykiatrifondens konference Nye Veje i Psykiatrien.
Konferencen blev afholdt på Rigshospitalet, så der var mange kitler rundt omkring, fx ved buffeten, udearealerne og på gangene.
Da Nick Hækkerup (Minister for Sundhed og Forebyggelse) troppede op for at præsentere regeringens nye retning indenfor psykiatrien, blev han fulgt af ikke så få jakkesætklædte mænd.
Tilsammen gav det indtryk af at være klinisk, forretningsorienteret, og måske lidt langt fra de mennesker, der normalt bruger psykiatrien. Jeg kunne ikke lade være at spekulere på, hvor tæt de mon har haft psykiatriens brugerperspektiv inde på livet selv.
Heldigvis var stemningen let, og senere på dagen var der oplæg af en af psykiatriens mange brugere – som i øvrigt omtalte Fountain House varmt 🙂
Noget af det, der blev talt om på dagen, var vigtigheden af kampagner som EN AF OS, programserien på DR og i det hele taget indsatsen for at aftabuisere psykisk sårbarhed.
Og skal man tro tallene, er det klogt, ikke mindst set i lyset af, at ca. to millioner danskere selv har, eller er pårørende til mennesker der har, en eller anden form for psykisk sårbarhed. Med så store tal kan man håbe på, at der er flere, der ønsker bedre forhold både hvad angår diagnosticering, behandling, evt. tilbagevenden til arbejdsmarkedet og retten til et glædesfyldt liv.
Indslagene var noget korte, men tak for initiativet, der er som regel noget nyt at hente.

Af Josefine Errebo

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s