Forsvarsminister åbnede Fountain Houses fællesløb på Bornholm

Løbeklubben havde via en kolossal kraftanstrengelse af Maria Hansen skabt rammerne for Folkemødet på Bornholms mest bevægelige arrangementet.
Forsvarsminister Nicolai Wammen og Öslem Cekic, psykiatriordfører for (SF), holdt begge taler inden løberne blev sendt ud på den tre kilometer lange stejle rute.
Öslem Cekic talte om, at psykisk sygdom ikke er noget man skal skamme sig over. Det er noget, der sker i alle familier uanset status, og derfor er det vigtigt, at vi altid betragter den psykisk sårbare borger som ’en af os’. Ingen skal stå alene med sine frustrationer, og vi må skabe håb for alle dem, der lider og fortælle dem, at de er velkomne i fællesskabet uanset.
”Løb stærkt – så skaber I mere håb,” sagde Öslem Cekic.

This slideshow requires JavaScript.

 

Forsvarsminister Nicolai Wammen lagde i sin tale fokus på de danskere, vi har sendt i krig og som er kommet hjem med sår på sjælen. Store stærke drenge og piger som nu lider fordi oplevelserne derude i felten har sat sig på sjælen. Ministeren var optaget af, at hjælp ikke er noget, man skal bede om, den skal bare være der, når den er nødvendig.
Og så sluttede han talen af med et ønske om håb for alle og en stærk tro på, at man har ret til at finde sit liv igen.

Wammen skød løbet i gang og ud i sommerregnen løb og gik deltagerne med stor energi.
Der deltog tre folketingspolitikkere fra Venstre i hele løbet. Psykiatriordfører Jane Heitmann spurtede af sted, og hvis hun holder den samme fart i arbejdet med at udvikle psykiatrien, er der virkelig håb.
En af Fountain Houses medlemmer gik de tre km med Hans Andersen (V), og folketingsmedlemmet udtrykte efterfølgende, at dette medlem havde udført det bedste stykke lobbyarbejde, han havde været udsat for på Folkemødet.

Løbet kunne især blive en realitet fordi samarbejdet mellem Fontænehuset på Bornholm har været helt eminent, og mon ikke vi sammen finder kræfterne til at lave et arrangement igen til næste år, hvor vi forhåbentlig får endnu flere med i løbet.

Af Mogens Seider

2 Comments

  1. Tak for arrangementet og udfordringen, det var helt klart et højdepunkt for mig på Folkemødet.

    Hvordan kommer man i kontakt med løbegruppen, jeg kan ikke rigtig finde noget information her på siden?

    Like

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s