Klassisk musik – en humørregulator med gavnlige bivirkninger

De fleste af os bliver påvirket af den musik, vi hører. Vores krop bliver påvirket: Vores hjerte slår måske i takt, vores fod vipper. Og hvis vi hører en trist sang, kommer vi til at tænke på triste ting og bliver måske kede af det.
I modsætning til så mange andre slags indtryk taler musik direkte til vores følelser. Det gør musik til et effektivt supplement til de øvrige værktøjer, vi kan bruge til at regulere vores humør.

Klassisk musik adskiller sig meget fra den rytmiske:  Den spiller på flere følelsesmæssige strenge, fordi tonesproget er meget varieret og bredt. Rytmerne varierer også meget, så kroppen ‘kommer på arbejde’.

Tilsammen gør det klassisk musik til en humørregulator med gavnlige bivirkninger; ikke mindst hvis vi lytter til Mozart. Hans klaverkoncerter (f.eks. nr. 21) og violinkoncerter (f.eks.nr 2) er rigtig gode. Og Schumann har skrevet nogle klaverstykker, der hedder Kinderscenen, som også er rigtig fine.

Jeg håber I har lyst til at prøve det af – og skriv gerne tilbage om, hvad I synes!

Af Josefine

5 Comments

 1. Hej Lars.
  Hurra for Wagner! Hvordan mon det påvirker dig når du hører Wagner? Og hvordan mærker du, at du keder dig? (Krop, tanker osv)?

  Like

 2. Tak for godt indlæg og indspark, Josefine! I forlængelse af dine anbefalinger, tillader jeg mig at tilføje MusiCure til listen.

  Komponist og musiker (oboist), Niels Eje, har gjort sig internationalt bemærket med cd-serien MusiCure, der kort fortalt er specielkomponeret klassisk musik til afstresning og afslapning.

  Citat fra http://www.musicure.com:

  Selvom MusiCure er testet og dokumenteret af forskere på sygehuse er musikken bestemt ikke begrænset til brug for patienter. Formålet med MusiCure er, at formidle musik af høj kvalitet til afslapning, afstresning og beroligelse, samt positive oplevelser, der stimulerer fantasien og skaber billeder til ”den indre biograf”.
Det er individuelt, og afhængig af situationen, hvordan man bruger MusiCure, men udover de terapeutiske formål med musikken kan den også anvendes som stemningsfuld baggrundsmusik, og ikke mindst som meditative, beroligende og opladende ’pauser’ i en stresset dagligdag.

  Lyt her: http://www.musicure.com/group.asp?group=96

  Like

 3. Tak for de gode input! Der er så meget virkelig godt musik derude og det kan være rart at blive guidet.
  Jeg vil finde musicure og Natus Cadit vil jeg heller ikke gå glip af.
  Jeg læste forleden, at alene det at vi lytter til musik som om det er os selv der spiller det, er med til at optræne vores hjerne. Godt for den og os (så er hjernen ikke optaget af at træne sig selv i at tænke ligegyldige eller demotiverende tanker!)

  Like

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s