I am here for you

Vi kan ikke komme udenom fra tid til anden at være alene. Også når vi gerne ville have, at andre var der til at hjælpe os.
At håndtere den slags situationer på en god måde, er ikke noget vi lærer i skolen (selvom det kunne have været rart). Og det er heller ikke sikkert vi har lært at håndtere aleneheden efter vi er blevet ældre.

Heldigvis er det aldrig for sent at lære nye ting.
Forleden så jeg et interview med Nobelprisvinderen Thich Nhat Hanh, som er buddhistisk munk. Han sagde noget, som jeg syntes var rigtig klogt. Selvom det egentlig handlede om, hvordan man kunne hjælpe en anden, der var i nød, er der ingen grund til ikke også at bruge det overfor sig selv.

Tippet lød ganske enkelt:
Sig og gentag: ”I am here for you.” Eller på dansk: ”Jeg er her for dig.”
At hviske eller sige denne lille sætning til os selv hjælper os til at huske, at selv når der af en eller anden grund ikke er andre til at hjælpe os, så er vi her for os selv.
Den biologiske forklaring på hvorfor det virker er at det beroliger hjernen, hjertet, kroppen at føle omsorg. De varme og kærlige følelser udløser nogle signalstoffer i hjernen, der beroliger hjerne, hjerte og krop.
Når vi siger dette lille mantra: ”Jeg er her for dig”, giver vi os selv en håndsrækning. Vi giver og modtager omsorg på én og samme tid. Ret effektivt i en snæver vending.

God fornøjelse!

Af Josefine

 

i__m_here_for_you_by_gaiadragoness-d3ilnvw

1 Comment

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s