Nyt Frivilligheds-kontor åbner i Fountain House

Hver fredag slår Frivillighedskontoret dørene op for psykisk sårbare, der gerne vil have et frivilligt arbejde.

Fountain House og Foreningen for Frivilligt Arbejde og Medborgerskab (FFAM) slår sammen dørene op for landets første frivillighedskontor for psykisk sårbare.
Fountain House og FFAM har tilsammen et godt netværk og årelange erfaringer i forhold til, hvad der får mødet mellem frivillige og organisationer til at lykkes. De erfaringer øser vi nu ud af på Frivillighedskontoret. Det ligger på Teglværksgade 22 på Østerbro.
Frivillighedskontoret har åbningsdag d. 3. september. Herefter vil kontoret have åbent hver fredag kl. 10-12 med opstart d. 12. september.

Tine Ovesen, der er tovholder hos Frivillighedskontoret, glæder sig til at møde folk:

“Frivillighedskontoret ligger hos Fountain House her på Østerbro, men det er åbent for alle, der tror, de kan have glæde og gavn af vores erfaringer. Frivillighedskontoret er et samlingspunkt for organisationer og frivillige, og vi er en hjælp til psykisk sårbare, der har brug for at blive klædt på til livet som frivillig”.

 

Hvorfor være frivillig?
Frivilligt arbejde kan foregå i en stor international organisation, og det kan være i en lille lokal forening. Ligesom stederne, hvor der er brug for frivillige, er forskellige, kan selve arbejdet/opgaverne være vidt forskelligt – de frivillige selv er lige så forskellige. På frivillighedskontoret matches organisationernes og de frivilliges behov.

Det har vist sig, at psykisk sårbare ofte er mere stabile og ydende frivillige, end resten af hr. og fru. Danmark er. Undersøgelser har også vist, at psykisk sårbare ofte bliver gladere for deres frivillige arbejde. Det viser sig desuden, at nogle psykisk sårbare har svært ved at komme i gang, og at de ikke ved, hvor de skal begynde. Det vil Frivillighedskontoret gøre noget ved.

Brugerskabt koncept
Frivillighedskontoret udspringer af tre workshops, som FFAM afholdt i Fountain House i foråret, hvor frivillige fra huset sammen skabte idéen for at hjælpe andre psykisk sårbare i gang med frivilligt arbejde. “Frivillighedskontoret bygger på ønsker og visioner, som medlemmer af Fountain House har defineret. Dermed er Frivillighedskontoret ikke bare bygget på brugerinddragelse, men er simpelthen brugerskabt”, fortæller Lea Schønberg fra FFAM, der har været leder på projektet, og som står klar med støtte og rådgivning i forbindelse med opstarten af kontoret. Ønskerne fra forårets workshops var:

1: At få et sted der giver overblik over mulighederne inden for frivilligt arbejde

2: At få hjælp til at etablere kontakten til de organisationer (og andre steder) hvor man kan være frivillig

3: At få fokus på hvordan frivilligt arbejde kan styrke den enkelte, så ønskejobbet eller uddannelsen rykker tættere på

De tre ønsker imødekommer Frivillighedskontoret – du er velkommen!

 

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s