Frivilligt arbejde: Holder dit CV ‘varmt’

Som led i Betablokkens månedstema om frivilligt arbejde spurgte vi Maria, der er frivillig i Kontor-enheden i Fountain House, om hun ville dele nogle af sine tanker, omkring det at arbejde frivilligt – som frivillig skribent på forskellige musiksites og lidt om frivillighed generelt.

Hvad er din baggrund for at arbejde frivilligt?

Dét at kunne kombinere to af mine interesser, nemlig musik og det at skrive, gjorde det oplagt at afprøve i en – til start – uforpligtende kontekst. På den måde kunne jeg se, om jeg overhovedet havde evnerne og såfremt det var tilfældet, kunne jeg over tid dygtiggøre mig yderligere.  

Hvad giver det frivillige arbejde dig – personligt, menneskeligt og/eller fagligt?

Det gav både en personlig og faglig tilfredsstillelse, at mit arbejde blev værdsat og ikke mindst kunne bruges! Det gav ydermere blod på tanden ift. skriftlig formidling. I dette tilfælde var det fx alt fra korte musiknyheder til længere reportager. Samtidig har jeg fået nogle sjove og lærerige oplevelser med i rygsækken, hvad fx reportagerne angår.

Hvorfor arbejde uden løn?

Det er en alletiders måde at teste sig selv af på. Om det drejer sig om at teste sin funktionsevne ift. timetal eller man har et specifikt interesseområde, man godt kunne tænke sig at snuse lidt nærmere til, er underordnet. Det kan ligeledes være en god måde, at få foden lidt indenfor, ift. det specifikke interesseområde. Samtidig pynter de erfaringer og kompetencer man får altid gevaldigt på et CV.

 Kan frivilligt arbejde bruges til at nærme sig det almene arbejdsmarked?

Absolut. både ift. at prøve sig selv og sin funktionsevne af, til at prøve en branche og en eventuel arbejdsfunktion af og ikke mindst til at tilegne sig yderligere evner, kompetencer og erfaring.

 Er arbejde altid vejen til det gode liv?

Ikke nødvendigvis. Men det at have et arbejde, giver udover identitet også følelsen af, at man bidrager og er “til nytte” – her synes jeg i øvrigt, at det er underordnet, om det drejer sig om frivilligt arbejde eller ordinært arbejde. Udover øget selvtillid, kan et arbejde også være nøglen til alt fra fællesskab til personlig udvikling – alle aspekter, der på den rigtige arbejdsplads, kan bidrage positivt til både selvværd og livskvalitet.

 

cv_til_upload

 
Af redaktionen

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s