JA, TAK!

Når vi har problemer, bliver bange eller har ondt, reagerer kroppen nogle gange med at ’sende sindet på langfart’. Man fjerner sig og sanserne slører.
Det er egentlig smart tænkt, for når vi ikke mærker tingene så stærkt, gør det heller ikke så ondt. Man kan sige, at det er kroppens måde at bedøve sig selv. I fagsprog kaldes det indimellem for dissociation.

Problemet med dissociation er, at kroppen ikke altid har overblik over, hvornår det er sikkert at komme tilbage til sig selv igen. Det er som om naturen lige glemte at få den detalje med. Resultatet er, at vi kan opleve, at verden bliver mere og mere fjern, som om vi lever i en glasklokke.

 

banner-coping-cold

Det er hverken godt eller rart at have det sådan i længere tid.
Jeg lærte denne øvelse af en ekspert i mindfulness. Den er meget effektiv til at komme ned på jorden igen, så jeg har lyst til at give den videre. Den har bl.a. hjulpet en masse franske børn.

Gå en tur. Træk vejret i rytme med dine skridt. Fx indånding tre skridt, udånding tre skridt. (Du kan variere som du vil) Nu, ved hvert af indåndingsskridtene sig eller tænk: ’Ja.’ Ved udåndingsskridtene sig/tænk: ’Tak.’

Som du kommer i gang er det godt at mærke fødderne mod jorden. Send dem gerne en kærlig tanke, lad dem kysse jorden du går på, det er trods alt rart at have fødder og ben at gå på.

Jeg håber I får glæde af øvelsen.

PS: Den kan også gøres to&to, fx med børn.

Af Josefine

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s