Fidusen ved at træne fokus

Jeg bliver ofte spurgt: ‘Hvad er fidusen med meditation? Hvorfor ikke ordne det praktiske, sludre med kæresten, arbejde i stedet?’
Well, de fleste af os har det med ikke at være 100% tilstede i det, vi gør; tankerne er tit et andet sted. Når vi taler I telefon, tænker vi på indkøbene, når vi køber ind, vil vi hellere være sammen med nogen, vi holder af eller være alene; når vi så endelig sidder med kaffen I hånden, kommer vi i tanke om opvasken.

Når vi sidder i ro og træner vores opmærksomhed gennem bevidst fokus på fx hjertet, et stearinlys eller vores vejrtrækning, bliver vi hurtigere opmærksomme på vores tankers flagren.
Og fordi vi har sat os i ro med den ‘simple’ (høhø!) opgave at holde fokus, kan vi her øve os i nænsomt at vende vort fokus tilbage.

Dermed opøver vi en langt mere hensigtsmæssig vane, nemlig at være med vores tanker præcis der, hvor vi ønsker – hvad enten det så er med opvaskeskummet, i dyb samtale med os selv eller andre, eller når vi skal beslutte, om det skal være lasagne eller bønnesalat, der skal købes ind til.

Enjoy !

PS: Hvis du vil vide mere om at optræne fokus, så følg med på blokken. Du kan også undersøge emnet Mindfulness på YouTube og på Google.

 

Af Josefine

 

 

stearinlys-iso1600

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s