Motion skal tænkes ind i behandling

OktoberTema

De fleste af os har efterhånden hørt, hvordan motion kan være et middel til at opnå psykisk velvære. Det har også medført, at vi i Fountain House har sundhed som et nyt fokusområde – og det handler ikke kun om mental sundhed, men på et mere helhedsorienteret plan.

I Fountain House vil vi fremover have mere fokus på kost og motion, fordi vi tror på, at man er nødt til at se på det hele menneske. Krop og psyke er tæt forbundne, og når man arbejder med det ene, påvirker man det andet. Derfor skal man som medlem af Fountain House også have mulighed for at arbejde med sin fysiske sundhed, og det kan man bl.a. i form af flere kurser med fokus på kost og motion, den sunde og økologiske kost i kantinen og vores løbegruppe, som holder fanen højt i både sol og regn.

Herudover har vi indgået et samarbejde med Østerbro og Nørrebro Forebyggelsescenter, som bl.a. vil komme ud til os med en bod, hvor man kan få en snak om sundhed. Man kan få målt blodtryk, få tjekket sit BMI, få gode råd til rygestop og meget mere.

Psykiatrifonden har i anledning af Verdens Mentale Sundhedsdag d. 10. oktober sat fokus på netop behovet for, at vi i Danmark i højere grad begynder at tænke fysisk sundhed ind i de forebyggelses. og behandlingstilbud, som vi tilbyder folk med psykiske problemer. Anne Lindhartd, der er formand for Psykiatrifonden udtaler: ”Fysisk aktivitet påvirker nogle signalstoffer i hjernen, som sender hormoner ud i kroppen, der giver en følelse af ro og afslapning. De fleste af os oplever ind imellem pres, stress, modgang og belastninger, der gør os psykisk trætte. Derfor er det nødvendigt at matche den psykiske træthed fra fx arbejdet med en fysisk træthed. For at hjernen kan restituere, skal kroppen helt ned i hvile, og det kommer den ikke, hvis den ikke har været brugt”.

Læs mere om Psykiatrifondens opråb her: http://www.psykiatrifonden.dk/om-os/nyheder/2014/motion-hjaelper-paa-psyken.aspx

Vi er enige – og vi råber gerne med i koret om behovet for mere fokus på sammenhængen mellem fysisk og psykisk sundhed!

Run

Af redaktionen

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s