Novembertema: tvang i psykiatrien

Giv os din mening om tvang i psykiatrien!

Når man hører ordene tvang i psykiatri, udløser det normalt associationer til magtanvendelse, tvangsindlæggelse, bæltefiksering, tvangsmedicinering og overgreb og umyndiggørelse. Men for nogen kan tvang også tolkes som omsorg – en metode til at individet ikke gør skade på sig selv og andre. Der er mange holdninger til tvang i psykiatrien, men ét er sikkert. Regeringen har siden 2013 igangsat en plan, der skal halvere brug af tvang på psykiatriske afdelinger og bosteder inden 2020. Socialstyrelsen har bl.a. udviklet nogle dialogbaserede metoder, som skal nedbringe brugen af tvang.
Diskussionen om tvang er således i gang, og du kan bidrage!

Debatmøde: åbent og gratis for alle
Deltag i vores debatmøde om tvang i psykiatrien torsdag d. 13/11 kl. 15-17 i Fountain House og mød overlæge Munthe Suenson, som mener, at det er omsorgssvigt ikke at bruge tvang, Karl Bach Jensen, der mener, at tvang er i strid med menneskeretten og Signe Welcher, der har arbejdet med at lave et bæltefrit afsnit.

Betablokken vil i november måned jævnligt bringe artikler og indlæg om tvang i psykiatrien, men vi vil også gerne høre din mening. Har du selv erfaring med tvang i psykiatrien, kender du nogen, der har været udsat for tvang, eller har du bare en holdning til emnet, så skriv et indlæg til os på: redaktionen@int.fountain-house.dk, eller kom forbi vores redaktion på 1. sal i Fountain House til en snak.

Af redaktionen

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s