Find de lyse farver frem

Nu er det ikke længere til at komme uden om: Det er blevet mørkere i vejret. Vi er gået over til vintertid. For dem, der har det med at synes, at de mørke måneder kan være drøje at komme igennem, er der måske et tip eller to at hente her:

Nu er jeg jo ikke læge (!) men jeg har læst mig til og fået fortalt, og selv erfaret, at D-vitaminmangel er dårligt for humøret. Og at vi ikke får nær så meget D-vitamin om vinteren (der skal sol/lys til at vi danner det). Så spørg evt. din læge, om du vil have glæde af ekstra D-vitamin.

Derudover har hjernen det med at gå i negativt selvsving (læs evt. en af mine tidligere blogs). Især hvis vi har været nede noget tid, eller hvis der er mange ting at slås med. Jo værre vi har det, jo lettere er det for hjernen at fortsætte i det negative spor.
Medmindre vi tager sagen i egen hånd! Her er et forslag til, hvordan du kan hjælpe dig selv:

Forestil dig et øjeblik, at dit humør er som en malers pallet: Hvis den sorte farve får lov at blande sig med blå, grøn, gul, så bliver de alle sammen mørkere og mørkere. Og tilsidst er hele paletten brunsort, og alt det du maler ser kedeligt og trist ud.
Sætter vi derimod en ordentlig klat hvid på palletten, er det nogle helt andre farver, vi får frem. Lyse, strålende, fine, stærke.
Når årstiden så ivrigt rækker os de mørke farver, kan den hvide være besværlig at finde frem. Men det betyder ikke at den er væk! Så start din dag med at beslutte dig for ikke at lade dig slå ud af mørket. Vælg det gode, det rare, det glædelige hver gang du kan.

Så nej, nu er det ikke til at komme uden om: der bliver kortere og kortere tid til, at det bliver sommer igen!

 

Af Josefine Errebo

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s