Byt dig til årets julegaver i Fountain House

Du kender måske bytteprincippet fra bytterummet på din kommunale genbrugsstation eller fra de mange midlertidige byttemarkeder, der dukker op landet over. Et bytterum er en slags gratis genbrugsbutik. Og nu har en gruppe medlemmer taget initiativ til at åbne et bytterum i Fountain House. Det åbner dørene i dag – fredag d. 19. december – tids nok til at du kan få de sidste julegaver i hus.

Bytter du dig til ting, sparer du naturligvis penge. Derudover er det at bytte med til at mindske mængden af affald og produktionen af nye brugsgenstande, som begge belaster miljøet. Sidst, men ikke mindst, kan du også glæde dig over at se dine aflagte ting komme til ære og værdighed, når en anden tager dem i brug.

Bytterummet finder du i rummet under fontænen (det gamle rygerum), og det har åbent i hele husets åbningstid. Alle medlemmer og medarbejdere må benytte Bytterummet. Og du må gerne tage ting, selv om du ikke afleverer noget.

For at Bytterummet ikke skal drukne i ting, som ingen vil have, sørger initiativgruppen for at rydde ud hver måned. De ting, som ikke finder aftagere i huset, leveres videre til genbrugsbutikker i nærområdet. Ellers er Bytterummet ubemandet. Derfor opfordres du som bruger derfor til at hjælpe med at holde orden og desuden følge de retningslinjer, der er opstillet for Bytterummet.

Retningslinjerne er simple. Og skulle du glemme dem, kan du finde dem på en planche i Bytterummet. Du må aflevere tøj og småting i Bytterummet. Det, du afleverer, skal være rent og i god stand. Alle de ting, du afleverer, skal kunne stå på reolen og må veje max 3 kg. Du skal placere det, du afleverer på reolen under indeværende måneds navn (så initiativgruppen kan se, hvor længe den enkelte ting har stået der).

Har du større ting, du gerne vil give væk (fx møbler, et anlæg eller ting over 3 kg) kan du lave et opslag på opslagstavlen i Bytterummet med et billede af genstanden og din kontaktinformation. Huset har allerede en Bogbyttehylde ved receptionen, hvor du kan aflevere bøger.

Initiativgruppen håber, at der kommer godt gang i bytteriet og ønsker alle en god fornøjelse.skal vi bytte

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s