Vind 500 kroner!

500 kr. på spil for månedens mest inspirerende indlæg om dilemmaet ved hemmeligholdelse af psykisk sygdom!

I øjeblikket er åbenhed/lukkethed i forbindelse med psykisk sygdom et meget aktuelt emne.

Det bliver diskuteret på forskellige medieplatforme, og for noget tid siden var Niels og Ulrik fra Fountain House i TV2 for at fortælle om deres erfaringer med at være åben om deres psykiske sygdom under jobinterview og på arbejdspladsen.
Reaktionerne fra omverdenen er ofte blandede, når man står frem med, at man har en psykisk sygdom. Mange oplever berøringsangst og reservation fra deres omgivelser, og andre igen oplever positivitet og rummelighed.

Nogle beretter om, at de følte en enorm lettelse, da de ”kom ud af skabet” og fortalte det til deres venner og familie. Andre mener at psykiske problemer tilhører privatlivets fred.

Men hvornår “skylder” vi vores omgivelser en forklaring?

Og er det ikke utrolig hårdt altid at skulle sno sig og finde på søforklaringer til middagsselskaber for, at man ikke lige har et job, eller er 40 år og ikke færdig med sit studie endnu?

Er det at have en psykisk sygdom i dag ligeså tabuiseret som at være homoseksuel i 1960?

Hvornår og hvordan får vi for alvor afstigmatiseret mennesker med psykiske problemer, hvis vi ikke snart tør springe ud af skabet?

Inspirationscafé
I hele februar måned afholder Betablokken inspirationscafé hver tirsdag og torsdag kl. 13-16 på anden sal i Fountain House. Dump ind og del dine erfaringer og dine meninger med os om emnet.

Vi vil gerne inspirere dig til at skrive et indlæg, et digt eller tage nogle billeder, som skildrer det dilemma, der ligger i at holde psykisk sårbarhed hemmeligt kontra dele det med andre. Du kan selvfølgelig være anonym.

Du er også velkommen til at sende os dit indlæg direkte på: redaktionen@int.fountain-house.dk

Hvis du ikke bryder dig om at skrive eller tage billeder, er det også muligt at afgive et interview med dine meninger til en af vores skribenter. Uanset hvad du har lyst til, så kom forbi og sæt gang i diskussionen.

Vi byder som sædvanlig på kaffe og vores yndlings-mormor-slik; Blomme i Madeira!

Sidst i februar kårer vi det mest inspirerende indlæg eller foto eller noget helt tredje. Vinderen modtager et supergavekort på 500 kroner til 150 forskellige butikskæder.

Til inspiration kan du se Liz Oberts billedserie her, der beskriver den hemmeligholdelse mennesker med psykisk sygdom lever med – ansigtet ud af til og det som foregår bag nedrullede gardiner:
http://www.slate.com/blogs/behold/2014/10/28/liz_obert_dualities_looks_at_the_hidden_and_visible_worlds_of_people_living.html

 

Af redaktionen

21907ca5-ff06-4fe8-b2d3-43665308ae8a

BetablokFEBRUARTEMA

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s