Rørende aften med ægte loungestemning

Sikke stille der blev. Man kunne høre en knappenål falde til jorden, da tre kvinder fortalte forsamlingen om deres personlige rejse gennem depression(er).

I en måned har Fountain House haft fokus på psykisk sygdom og åbenhed og dette har skabt nogle meget personlige skildringer på Facebook og Fountain Houses blog Betablokken. Månedens tema blev rundet af med aftenen ’Er du gal? – Livshistorier uden filtre’, hvor Louise, Lotte og Petrine, alle fra DepressionsForeningen åbnede sig for det store publikum med deres rørende historier.

Oplægsholderen Lotte beskrev det at stå frem som en stor lettelse: “Jeg har ladet maskerne falde og det har været den bedste medicin for mig”. Louise, som også er et aktivt medlem i Fountain Houses redaktion, fortalte bl.a.: ” Jeg har brugt motion og meditation og undgået stress for at klare mig”.

Velbesøgt 

Aftenen var rigtig velbesøgt – også med en god portion gæster udefra huset. Den smukke stilhed da de tre kvinder fortalte deres historier beskrev, i sig selv, hvor følelsesladet aftenen var. Gæsternes nysgerrighed blev grundigt pirret og inspireret og førte til at mange bagefter deltog aktivt ved at stille spørgsmål og fortæl om hvordan de havde oplevet beretninger. En deltager udtrykt det sådan: ”Jer tre modige kvinder er meget inspirerende og nogle fantastiske rollemodeller.”

Uhørt mange bidrog til bloggens månedstema  

I løbet af  februar måned er der blevet afholdt en del inspirationscafeer, der medførte dybdegående diskussioner for og imod at være åben omkring sin sårbarhed. Emnet er for alvor blevet vendt og drejet og har givet anledning til stor refleksion. Det har resulteret i at uhørt mange har bidraget til Fountain Houses blog ‘Betablokken’ med artikler, digte og billeder. De fantastiske bidrag kan ses her på siden.

Og månedens vinder er … 

Der blev kåret en vinder for det mest inspirerende bidrag. Præmien, som var et Supergavekort på 500 kr gik til Louise, for hendes vidunderlige, varme og ærlig beretning om hvordan det har befriet hende at stå frem med sin sårbarhed. Det var virkelig svært for redaktionens dommerkomité at vælge blandt alle de super begavede bidrag, men der var enighed i at Louises artikel ’Åbenhed er at stå ved sig selv’ var den mest inspirerende. Hun skriver: ” At tale højt om min sygdom er med til at lære mig ydmyghed og accept.”

Tusind tak til alle dem, der kom med deres meninger og holdninger og skrev artikler, samt stor tak til alle dem, der dukkede op til vores arrangement her i huset. Og selvfølgelig en KÆMPE tak til Lotte, Petrine og Louise for deres mod, varme og inspirerende ord!

 

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s