Martstema: Spiritualitet og Psykisk Sygdom

Er du et åndeligt og søgende menneske? Tror du, der er mere mellem himmel og jord? Tror du på noget, der er højere end dig selv?

Undersøgelser viser, at psykiatriske patienter tænker mere over religiøse og eksistentielle spørgsmål end gennemsnitsbefolkningen. Når man befinder sig midt i en krise, er det måske naturligt at søge svar udenfor sig selv. Og siden håb er et vigtigt element i helingsprocessen, kan håbet hjælpes på vej via en åndelig tilgang.

De fleste af os leder efter en mening med livet. Noget, der er højere end én selv, kan blive symbol på det lys, man søger, når man befinder sig i sindets mørke.

spirituality1

 

Man kan søge åndelighed mange steder og ikke kun i de store religioner. Meditation er fx i dag blevet en anerkendt videnskabelig metode, der mindsker stress og angst, og kan bruges til at opnå et højere bevidsthedsniveau. Og Buddhisme er efterhånden en udbredt religion eller såkaldt livsfilosofi i Danmark.

Personer, der oplever syns- eller hørehallucinationer, får ofte diagnosen skizofreni. Men nogle mener, at de symptomer er noget andet. Har disse mennesker kontakt til noget spirituelt?

Der er mange spørgsmål forbundet med spiritualitet og formentlig lige så mange forskellige svar og overbevisninger.

Men hvad tror du på? Hvor finder du dine svar? Og hvordan finder du spirituel mening i dit liv og særligt i forbindelse med din psykiske sygdom eller sårbarhed?

Skriv et indlæg til Betablokken i marts måned om din åndelighed!

Af redaktionen

 

betablokkenMARTStema

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s