Skal din historie fortælles i psykologernes fagmagasin?

Det nye psykologiske fagmagasin P arbejder på en artikel om store danske virksomheders fodslæberi, når det handler om at gøre en indsats for at hjælpe psykisk sårbare/personer med psykisk handikap i arbejde.

Til historien har vi brug for en hovedperson, som kan gøre vores læsere klogere på, hvorfor det i praksis er så svært at få et job for psykisk udsatte borgere.

Er du den person, vil vi meget gerne høre fra dig.

Konkret forestiller vi os, at du:

-har en psykisk problemstilling, som du er blevet/bliver behandlet for, at du rent arbejdsmæssigt er ‘funktionsdygtig’ i et eller andet omfang, at du har en uddannelse (ikke et krav), men at du alligevel ikke har kunnet komme i beskæftigelse (ordinær eller via en jobtilskudsordning). Du er måske blevet frasorteret i et jobansættelsesforløb – måske fordi du har været åben omkring din problemstilling, eller måske fordi du er blevet tvunget til at oplyse (f.eks. pga. forsikringsspørgsmål), at du har en (eller har haft en) psykisk problemstilling.

-Du skal også helst have været i kontakt med et jobcenter, som forgæves har forsøgt at få dig i arbejde – igen enten et ordinært eller via en form for jobtilskudsordning.

I artiklen vil vi forsøge at beskrive, hvor skoen trykker i forhold til den her problemstilling, og det skal du hjælpe med via dine erfaringer.
Er det jobcentrene, der ikke er gode nok til at forklare virksomhederne, at borgere med psykiske problemer kan bestride et job?
Er det virksomhedslederne, som har for mange fordomme om, hvad det vil sige at have en psykisk sygdom, og som derfor fravælger at ansætte borgere med psykiske lidelser?
Er det et helt tredje sted, problemet skal findes?

Hvis din profil passer på beskrivelsen, og du har lyst til at bidrage til artiklen med dine oplevelser, er du meget velkommen til at kontakte journalist Henning Due på hed@dp.dk

 

fagmagasin

 

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s