Betablokken anbefaler: Vesterbro Ringridning d. 8. august

Ringridning er en sønderjysk tradition, der går tibage til middelalderens ridderturneringer. Ringridning afvikles i dag på hesteryg i mange sønderjyske byer og landsbyer og nu også i cykelversion på Vesterbro.

Bag initiativet er en række eksil-sønderjyder, der i 2013 besluttede, at København skulle have del i denne tradition.

Forvent at høre sønderjyske slangudtryk som ‘Møjn’ (goddag, farvel m.m.), ‘Gi en jen å en decke Jønne’ (bare gå til den, Jørgen), ‘No æ det rabalder i æ gaae’ (Nu er der gang i gaden) og meget, meget mere. Det kan også forventes, at en del eksil-sønderjyder vil indfinde sig, evt. med trailere fulde af Hansa export, Haribo, karryketchup og andet godt.

Det skal dog ikke afholde københavnere og andet godtfolk fra at møde op til kulturmødet, eller for den sags skyld tage del i ringridningen. Der dystes på egne cykler, og et af konkurrence kriterierne er, udover antallet ringe der nuppes, også selve udsmykningen af jernhesten.

 

Vesterbro ringridning holder sig ikke tilbage for sin sønderjyske oprindelse og kan endvidere byde på de traditionsrige ringriderpølser, en solid træstub til islåning af søm (en form for konkurrence) og en vaskeægte tombola med rigt udbud af sponsorerede gaver fra en række sønderjyske virksomheder, som fx Danfoss og Ecco.

Hele arrangementet løber af stablen lørdag d. 8. august fra kl. 13, og der skulle være god mulighed for en gemytle og festle (hyggelig og festlig) stemning og aha-oplevelser af den gode slags.

Nyttige links:

Facebook event: https://www.facebook.com/events/497498863747791/

Kort: Klik her for kort

Teaser fra sidste års Ringridning:

 

Af Nikolaj

 

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s