Richards ‘Talkbox’

Sommeren er over os folkens… og med de finurlige solskinsstråler er der et hav af kulturmæssige muligheder til rådighed for den gængse byboer.
Jazzfestivalen i København var en af dem, og hvis man havde kunnet abstrahere fra de vante byture og lægge mønt til side til mindst en billet, kan jeg love for, at der var underholdning i Verdensklasse.

Det var navne som Herbie Hancock, Dianne Reeves og Gilberto Gil, der gang på gang fylder det arkitektoniske og akustiske mesterværk med enthusiastiske lyttere. Og udover DR’s koncerthus, bød festivalen på en masse forskellige jazzkoncerter, både til personen med dybe lommer og til personen der ikke havde andet end lommeuld at byde på.

 

Jazz1

Dagen lang i ni dage kunne der opleves forskellige sub­genrer indenfor jazzens verden. Bl.a. Fusion, moderne, latin, funk, eksperimental, børnejazz, elektronisk, avantgarde, ­ ja listen fortsætter.
Efter jeg lyttede til Elle Varner’s version af 50 Cent’s “Birthday”, var jeg opsat på at lytte til nogle vinyler, og da mit humør steg til vejrs pga. de subliminale stimuli (lem/kage paradokset) i sangen, smuttede jeg forbi “Open Air” arrangementet på Frederiksberg Brandstation. Her kunne den elektroniske genre af jazzen opleves i form af “Classic Jazz Remixed”.
Og det var selveste Master Fatman, som stod bag pulten.
Her forekom det “remixed” islæt i form af brasilianske percussion instrumenter, vokaler og trumpeter og saxofoner. Det var netop disse eksotiske arrangementer, der blev influeret af forskellige offbeats, som var med til at understøtte den abstrakte dimension, som jazzen er kendt for.

Men bare rolig, hvis I ikke nåede festivalen, er der altid næste år. Jazzfestivalen er nemlig en årlig tilbagevendende begivenhed over hele København ­ glæd jer!

 

Af Richard

 

Sommertema

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s