“Fountain House oser af fællesskab”

”I er et rart sted at komme til. I oser af fællesskab, og de forpligtigende relationer står i kø. ”

”Her er et frirum uden fokus på sygdom.”

Det var to af sætningerne, vi fik med på vejen i går, da vi havde besøg af to auditører fra Socialforvaltningen, der skulle følge op på den akkrediteringsrapport, vi afleverede tidligere på året. Efter i godt fire måneder at se medarbejdere beskrive, diskutere og reflektere over hverdagen, metoder, relationer og værdier, er vi nu færdige med vores første akkrediteringsproces i kommunen, og som leder må jeg sige, at jeg sidder tilbage med en meget stolt fornemmelse.

Medarbejderne forholdt sig om formiddagen til rapporten, og der var meget ros for den måde, vi havde beskrevet de ni kriterier på. Vi havde valgt en form, hvor vi beskriver den ideelle verden, men hvor vi også åbenlyst beskriver de dilemmaer, hverdagen byder på.

Tolv medlemmer deltog i drøftelserne med auditørerne, og den dialog slog bogstavelig talt benene væk under de to gæster. Medlemmernes tilbagemeldinger om betydningen af vores fællesskab og forpligtigende relationer mellem medarbejdere og medlemmer gjorde kolossalt indtryk på dem. ”I har noget her, som vi ikke har set andre steder”, lød ordene.

Afslutningsvis samlede vi medlemmer og medarbejdere i cafeen, og vi fik så meget ros, at vi var lige ved at blive flove.

Vi blev anbefalet at prale noget mere. Vi skal åbne vinduer og lade vores fællesskab flyde ud i gaderne. ”Københavns Kommune bør lære af jeres metoder og den måde, jeres værdier leves ud på.”

Med ordene om, at Fountain House er et ambitiøst sted, forlod auditørerne huset, og vi stod ærlig talt stolte tilbage.

Jeg er stadig stolt, men jeg er også taknemlig over at have en arbejdsplads, hvor vi tager relationer seriøst, hvor medindflydelse er vores DNA, hvor vi også tør diskutere vores forskelligheder, og hvor fællesskabet limer det hele sammen.

Ord fra vores akkrediteringsrapport, som auditørerne havde hæftet sig ved.
Ord fra vores akkrediteringsrapport, som auditørerne havde hæftet sig ved.

Af Mogens 

1 Comment

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s