Løbeklubben udvider samarbejdet med Det Sociale Netværk

Løbeklubben i Fountain House udvider sine aktiviteter og arbejder på at tiltrække flere deltagere til løbe- og gåturen hver søndag formiddag. Senest havde løbeklubben denne weekend besøg af Trine Hammershøy, der er direktør i Det Sociale Netværk. Ved Trines besøg blev det besluttet at udvide samarbejdet, fordi det sociale netværk gerne vil støtte arbejdet med at udbrede kendskabet til løbeklubben.

Oprindelig startet af Det Sociale Netværk
Løbeklubben i Fountain House er ca. fire år gammel. Oprindeligt blev den etableret af netop Det Sociale Netværk, der på det tidspunkt havde Poul Nyrup Rasmussen som formand. Det blev til en ugentlig gåtur i Fælledparken med deltagelse af enkelte medarbejdere fra Det Sociale Netværk og af og til Poul Nyrup Rasmussen samt interesserede fra stort set hele Københavnerområdet.

Formålet med etableringen af løbeklubben var i tråd med Det Sociale Netværks arbejde med at bryde isolation, ensomhed og etablere fællesskaber på tværs af f.eks. jobsituation, udsathed, psykisk sårbarhed og sociale tilhørsforhold.

Direktør for Det Sociale Netværk, Trine Hammershøy
Direktør for Det Sociale Netværk, Trine Hammershøy

Mogens Seider, leder af Fountain House, tog efter sin ansættelse i 2012, bl.a. initiativ til at lægge lokaler og faciliteter til rådighed for løbeklubben, eftersom  Det Sociale Netværk manglede ressourcer til at opretholde løbegruppen.

Løbeklubben har med en stor frivillig indsats af flere, deriblandt leder Mogens Seider og Lars Peter Nielsen, der er medlem i Fountain House, fungeret i Fountain Houses regi siden. Det har været med opbakning fra Det Sociale Netværk.
Det Sociale Netværk tilbyder nu aktivt at medvirke til at udbrede kendskabet til løbeklubben. De vil fortsætte arbejdet med at samle mennesker på tværs af sociale skel til en valgfri gå- eller løbetur og efterfølgende hygge og snak over en bid brød og en kop kaffe.

Løbegruppen ønsker at udvide sine aktiviteter – hverve flere deltagere til selve søndagsuren. Det skal bl.a. gøres ved at være mere udadvendte og udbrede kendskabet til løbegruppen bl.a. via opslag og sociale medier.

Løbegruppen har flere deltagere, der har været med fra starten. De aktive deltagere har bl.a. arrangeret éndagsture til Helsingør, Folketinget, Folkemødet på Bornholm og en tre dages tur til Hindsgavl slot på Fyn.

Løbeklubben holder til i caféen i Fountain House hver søndag året rundt, og løbe- eller gåturen foregår i den nærliggende Fælledparken. Turen starter kl. 11. og deltagelse er gratis.

 

Af Nikolaj

 

 

 

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s