Jesper Hjøllund: Vejen ud af psykisk sygdom

I dag gav forfatteren, Jesper Hjøllund, et foredrag i  Fountain House, hvor han til den publikumspakkede kantine skildrede sit liv med skizofreni. Jesper har formået at overvinde den svære diagnose og har taget kontrollen over sit liv tilbage.

Jesper bruger bl.a. en metode, som han kalder ”livsmestring”. Metoden er simpel og handler om, at man ved at bruge sine fem sanser bevidst kan dræbe sit angstfyldte tankespind.
Når man bliver bevidst om sine omgivelser ved at lugte, lytte, se og smage, er man pludselig til stede i livet, og på den måde kan man lykkes med at vise sine kaotiske og pinefulde tankemønstre vintervejen.

 

IMG_6390

 

Jespers vej til et liv uden sygdomssymptomer har ikke været nem, men han er et levende eksempel på, at skizofreni ikke længere bør betegnes som en kronisk lidelse.

Vi takker i Fountain House for Jesper Hjøllunds besøg, og håber at hans fortælling kan blive en inspiration for andre, der lever med en psykisk sygdom.

Køb Jesper Hjøllunds bog, “I sjælens rige” her: https://www.saxo.com/dk/i-sjaelens-rige_jesper-hjoellund_paperback_9788771530384

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s