Den bedste idé

Vi lever i en verden, hvor vi konstant får at vide, at vi skal være klogere, dygtigere, hurtigere, smartere, mere kreative, læringsparate og konkurrencemindede. Vi lever også i en verden, hvor der ikke er brug for mennesker, der ikke kan levere “varen”.

Spørgsmålet er, hvad gør man så?

De kloge følelser

Jeg er i de seneste år blevet mere og mere opmærksom på, at det er langt smartere, og mere effektivt, at lytte til mine følelser end til min såkaldte intelligens.

“Jeg forholder mig til facts, ikke til mavefornemmelser” – Eva Kjer Hansen

Jeg husker overnævnte ord fra vores nu tidligere miljø- og fødevareminister, sagt i et TV interview for få måneder siden. Måske hun stadig ville være minister, hvis hun havde stolet lidt mere på sin “gut feeling”?

Måske verden stadig ville have brug for Eva Kjer Hansen, hvis hun havde ladet sig guide lidt mere af sine følelser og sunde fornuft?

 

Lovetræ

Hvordan lytter du til dine følelser?

Måske kan det være svært, at skulle lytte til sine følelser hvis man ikke har det godt eller hvis man aldrig rigtig har lært hvordan.

Hvis du vil lære, at lytte til dine følelser, så start med at forestille dig dine følelser som en kop eller et bæger, der er fyldt med kærlighed. Uanset om dit indre “kærlighedsbæger” er fyldt til randen eller halvtomt, så kan du altid fylde lidt mere kærlighed i bægeret eller gøre bægeret større, ved blot at fokusere på de gode følelser, der allerede er i bægeret.

Brug nogle øjeblikke hver dag på at fokusere lidt på de rare følelser, der altid er i dit indre kærlighedsbæger. Når du fokuserer på de rare følelser, så vil de helt automatisk forstærkes. Og jo oftere du gentager øvelsen, des mere kærlighed får du fyldt i bægeret.

Hemmeligheden

Hemmeligheden er, at jo mere kærlighed du har i dig, des mere kan du også give til andre. Og jo mere du har at give til andre, des lettere er det, at føle dig værdsat, respekteret og elsket.

Lad være med, at betragte dit arbejde som noget, der absolut skal foregå i et ni til fem job. Fokuser på dit indre arbejde med at fylde kærlighedbægeret op, og brug resten af tiden på, at lade andre få glæde af dine mange evner og talenter.

 

Af Jens

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s