Formiddage i Fountain House – En poetisk føljeton

Denne fredag i marts starter med ”I østen stiger solen op” som fællessang. Når det lykkes, at sangbøgerne bliver delt ud ved morgenmødet i caféen, bliver der sunget med entusiasme og tydelig røst. Vi er nogen, der håber det holder ved, det er altid rart at synge og rart at synge sammen, ikke mindst når det opstår spontant, som det hænder, når dagen tager sin begyndelse i Fountain House.

Solen har fundet vej til Teglværksgade og smiler ufortrødent ind gennem de ny-polerede ruder i caféen. Det nyetablerede fællesrum i stuen i Fountain House finder mere og mere sin form, funktion og identitet, for os der kommer der, i takt med dens brug. Det er tydeligt, at det stadig er et nyt, men værdsat og vellidt rum. Det mærkes i formiddagspausen. Der snakkes intenst både højlydt og lavmælt, fortroligt og let. Der er rigeligt med plads til at deltage, som man synes, blot at lytte og nyde sin kaffe, eller til at læse avisen i cafeens læsehjørne. Rummet virker mere og mere veletableret i hverdagen og har vist nogle af sine muligheder og sin fleksibilitet ved flere arrangementer som salonmiddag, fredagskoncert og sundhedscafé. Det er, som med hverdagens brug, med til at give rummet karakter, og de oplevelser og erfaringer lægger sig måske i væggene og i vores måde at snakke om og færdes i caféen til dagligt og ved særlige lejligheder.

Indretningsudvalget er stadig i gang – med at finpolere. Det er og har været en lang og krævende proces, fornemmes det, men den er lykkedes og den er fortsat i gang.  I dag er Lene, som er medlem, i gang med at give farver til bogkasserne i caféens læsehjørne. Det er endnu et lille og godt skridt for den café, som alle er med til at skabe stemningen i.

 

This slideshow requires JavaScript.

 

Måske er caféen med sin indretning og den fortsatte udvikling af rummets identitet, i og med at det er der vi møder hinanden, en god målepind, for hvad det er, Fountain House kan, der er særligt. Vi kan i fællesskab etablere rum at mødes i, hvor mange mennesker med vidt forskellige baggrunde har en virksom hverdag, bliver set, hørt og tager del.  Det er rum, som mennesker kan vokse og trives i, rum der giver tyngde og ballast at tage med sig, hvor end man færdes.

Det er dog ikke kun indenfor, det tager form og spirer – også på terrassen er det marts og lunere i det. Irene som er medlem, er denne fredag i arbejdstøjet, og sørger for ny jord og gode betingelser for terrassens grønne planteliv.

Det er en stille dag på kontoret, det er før weekenden, men som så ofte i Fountain Houses verden giver den også både næring, tyngde og inspiration til tilværelsen i øvrigt.

 

Af Nikolaj

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s