Fountain House ramt hårdt af nedskæring: Jeres psykisk syge er for glade!

Københavns Kommune har netop skåret mere end halvdelen af Fountain Houses økonomiske tilskud for sidste halvår af 2016.

Det kommer ovenpå en større kommunal inspektion i efteråret af den Københavns baserede institution for mennesker med psykiske problemer. Kirsten Sørensen fra Københavns Kommunes Råd for Medborgerlig Trivsel konstaterer, at brugerne af huset fremstår ”både harmonisk afslappede, venlige og lattermilde til en påfaldende mistænkelig grad”, siger hun.

”Da vi besøgte huset i november 2015, bemærkede vi, at husets brugere havde dækket op til kaffe og kage med både dug og stearinlys, og stemningen var god. Vi kom endda ikke engang uanmeldt, og derfor forstår vi ikke, at de slet ikke forsøgte at give os indtryk af, at de havde det skidt. Jeg mener, når man møder mennesker med psykiske lidelser, kunne man da som det mindste forvente, at de sad i et hjørne og græd eller gik ned ad gangene og talte med sig selv. Ingen i huset så unormal ud, og det undrer os meget”, siger Kirsten Sørensen.

Leder af Fountain House, Mogens Seider, beklager meget, at kommunen har valgt at skære så drastisk i Fountain Houses årlige tilskud, men indrømmer, at det er et stort problem, at brugerne af huset ikke formår at formidle deres psykiske problemer tydeligt nok.

crazy

”Vi har talt om det på flere husmøder, og vi kan godt se, at det er problematisk, at vores brugere går i moderne tøj og taler som dannede mennesker. De er selv godt klar over, at selv om man har en usynlig lidelse, er det ikke ensbetydende med, at man bare kan tillade sig ikke at udtrykke den. De er selvfølgelig nødt til at udsende klare signaler til deres omverden om, at de er meget psykisk syge, ellers har andre normale jo ikke en jordisk chance for at vide det ”, siger Mogens Seider, og fortsætter:

”Vi har derfor valgt at udbyde nye selvudviklingskurser i ’Sådan bliver du psykisk syg’, så vores brugere kan lære at gebærde sig offentligt, som det de er. Det går jo heller ikke, at de optræder så friske, så de kommer tilbage på arbejdsmarkedet og til forveksling begynder at ligne raske mennesker. Danskerne er i forvejen et meget homogent folkefærd, og vi er bestemt ikke en institution, der ønsker at bidrage til, at man ikke kan kende forskel på folk og fæ”, afslutter han.

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s