MORDET I FOUNTAIN HOUSE – DEL 1

Krimi-novelle i tre afsnit

 

§
Liget af en ukendt mand blev fundet i Fountain Houses kælder nytårs-morgen – dolket ihjel syvogtyve gange!
Per Bo fandt liget og tilkaldte straks politiet, som siden har identificeret den dræbte.
Der er tale om den 47 årige vinduespudser Albert Lumrensen fra Valby.
Lumrensen har ingen tilknytning til Fountain House, og ydermere var der ingen tegn på indbrud i huset. Døren til rummet, hvor liget blev fundet, var aflåst. Ligesom resten af dørene i huset var låste, og alarmen tilsluttet.
Med andre ord: morderen havde adgang til husets nøgler og kendte koden til alarmen. Politiet konkluderer derfor, at gerningsmanden må findes blandt de faste medarbejdere eller medlemmer af huset.
Per Bo blev afhørt af politiet i fem timer og 54 minutter, men siden løsladt, da han havde et solidt alibi på mordtidspunktet.
Mordmysteriet står åben på vid gab! Alle i Fountain House er rystede, skræmte og under mistanke.
Hvem var Albert Lumrensen? Hvad lavede han i Fountain House nytårsnat? Og hvem ønskede ham af vejen og hvorfor?

201603291048_0001

§
Under forhøret af Per Bo på politistationen forestået af den sadistiske politikommissær, Pil Gaardulf, kom det frem, at Per Bo havde arbejdet ved Black Light Theatre i Prag og hos Cirque de Soleil og derved kunne identificere folks silhuetter og gang. Men dette havde dog ikke hjulpet ham med at genkende Ziggy Stardust aka David Bowie, da denne var på besøg i Fountain House i december, kort før hans død. Ved nærmere undersøgelse fandt Pil ud af, at flere kendte, danske og internationale stjerner havde besøgt Fountain House inden deres tragiske død.

Er Fountain House en kult eller terrorcelle, der myrder kendte mennesker på mystisk vis, uden at det kan spores tilbage til institutionen, tænkte Pil og begyndte at spekulere på, om den afdøde, Lumrensen, kunne være en FBI-agent, der havde forsøgt at infiltrere Fountain House. Eller var han forhenværende psykisk sårbar, og var der en sammenhæng mellem de kendte menneskers død og Fountain House?
Der skulle først foretages nye retsmedicinske undersøgelser af liget, men Pil havde hverken tid, overskud eller lyst til at spilde tid på at vente på de informationer.
Det virkede heller ikke, som om Pil havde lyst til at mødes med de lægestuderende, der var nattevagter på retsmedicinsk afdeling. Men hendes sadistiske side blev dog vækket af at se alle disse lig, sammenblandet med den irritation hun følte over for vagterne og de ansatte og medlemmerne i Fountain House.

§
Ja-SÅ!”, vrissede Pil Gaardulf og sendte sin sekretær et af sine allermest misbilligende blikke, da denne meddelte politikommisæren, at det trak ud med retsmedicinernes undersøgelser. Hun tvivlede på, at de elendige amatører til retsmedicinere kunne bibringe noget som helst nyttigt til sagens opklaring, så hun besluttede at tage sagen i egen hånd: Hun ville gennemsøge Lumrensens lejlighed.

Kriminalkommissær Pil Gaardulf
Kriminalkommissær
Pil Gaardulf

 

Lumrensens lejlighed viste sig at være tom, bortset fra to arkivskabe som den garvede politikommisær hurtigt fik brudt op. Det ene skab indeholdt en masse avisartikler om Cirque de Soleil. Mange af artiklerne handlede om optrædener, hvor kunstneren Pierre Lumière rostes for optrædener i Sydney, Amsterdam, Buenos Aires, Tokyo – over hele verden. Men … Lumière lignede jo fuldstændig … Lumrensen! Ja-SÅ!, tænkte Pil.

I det andet arkivskab var der også en masse artikler, men det var om terrorangreb. Terrorangreb i Sydney, Amsterdam, Buenos Aires, Tokyo – over hele verden. Ja-SÅ!, tænkte Pil, da hun bemærkede sammenfaldet mellem de to artikeltyper, men inden hun nåede at tænke mere over det, ringede hendes mobil. Det var overretsmedicineren, og han lød ophidset …

 

Følg med i den sindsoprivende og hårrejsende krimigåde – læs næste afsnit på mandag!

Mordet i Fountain House er en vandrenovelle, der er forfattet af  ni mennesker. Hver forfatter har skrevet ét afsnit og sendt historien videre til den næste.

Del 1 er forfattet af Gry, Esben og Maria.

Alle forfattere: Robin, Gry, Mads, Lene, Lotte, Richard, Jens, Esben, Maria.

Illustration: Shiva & Robin

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s