MORDET I FOUNTAIN HOUSE – DEL 2

Krimi-novelle i tre afsnit

 

§
Teknikerne har undersøgt alle knive fra køkkenet i Fountain House og fundet mikroskopiske blodrester på en kniv, hvis længde og skær passer perfekt til knivstikkene. Der er ingen tvivl om, at vi har mordvåbnet. Desuden er dødstidspunktet omkring midnat. Overretsmedicineren grinede: ’så nu har du dine mistænkte, det var nytårsfest-deltagerne, der gjorde det’.

’Ja-SÅ!’, sagde Pil og prøvede at finde en måde at afslutte samtalen uden at skulle sige tak. Den slags praktiserede hun ikke, men overretsmedicineren havde allerede lagt røret på.

Det indsnævrede feltet en hel del, og mordets tidslinje syntes klar: Nytårsfesten var begyndt om eftermiddagen med fælles madlavning og oppyntning. Så havde der været middag, og så kunne det være sådan, at i den almindelige forvirring omkring midnat havde gerningsmanden set sit snit til at forsvinde ned i kælderen og myrde Lumrensen og på en eller anden måde returnere den rengjorte kniv til køkkenet.

Hun måtte have alle nytårsdeltagerne ind til afhøring og få kigget deres liv efter i sømmene. Hun samlede alle artiklerne om Lumiére sammen i nogle kasser og …

 

§
….tog dem med hen på sit kontor; måske kunne de bruges til noget …!?

Der var nu tale om 28 mistænkte: to medarbejdere i Fountain House og 26 medlemmer – Per Bo inklusive. Man var nødt til at tage ham i betragtning igen, mente Pil, da det jo næsten ikke kunne være et tilfælde, at han også havde arbejdet i Cirque de Soleil. Og i det hele taget forekom sidstnævnte Pil at være en kende mistænkelig, når nu hun tænkte tilbage på det forgangne forhør med ham. Han havde under hele dette indtaget en underlig tøvende holdning; de skulle nærmest hive svarene ud af ham.

“Men livet er jo fyldt med tilfældigheder”, sagde en af hendes underordnede tørt, da hun forelagde dette for ham. “Nej, det ka’ sgu da ikke være tilfældigt, det her”, råbte hun ham ind i hovedet, mens spyttet stod ud af munden på hende. “Ka’ du ikke se det?” Og optændt af ny energi gik hun straks i gang med at indsamle de nødvendige data på de 27 festdeltagere, der manglede at blive afhørt.

Da hun havde ordnet tidspunkterne for afhøringerne, så hun, at dagen nu nærmede sig den tid, hvor hun plejede at spise sine fem ostemadder med jordbærsyltetøj alene i sit kontor. I dag skulle ikke være nogen undtagelse. Og så kunne hun jo samtidig studere avismaterialet vedrørende Cirque de Soleil. Måske Per Bos navn ville dukke op her et sted.
SAM_8109

 

§
Men ostemadderne smagte ikke rigtigt kommisæren denne dag. Artiklerne om Cirque de Soleil var kedsommeligt fulde af begejstring for Pierre Lumiéres optræden. GAB – der var ikke noget værre end at skulle forholde sig til andres fortræffeligheder.

”Hvad satan?!”, udbrød kommisæren med et ukarakteristisk brug af eder og satte sig op i stolen så pludseligt, at osteskiven med syltetøj røg af brødet og landede på hendes venstre sko.

Og dér kunne osteskiven få lov til at blive liggende lidt endnu, for kommissæren læste opslugt og hastigt videre. Pierre Lumiéres optræden med cirkusset i Buenos Aires var åbenbart blevet udvidet med den knivkastende Beau Perron. Og ham Beau havde tilsyneladende helt særlige evner, når det drejede sig om kasteri og knive.

Pil rejste sig resolut op fra stolen, og osteskiven med syltetøj fløj op og landede på kortet over Østerbro. Mens den langsomt gled ned over Skt. Jacobs Gade, marcherede Pil hastigt ned ad gangen til …

 

§
… undersøgelses-afdelingen, men BOM sagde det, og hoveddøren til gangen sprang op! Det var Lumrensens bror, Søren Slumrensen, der kom ind ad døren. Med sig havde han en skurklignende mand. Manden kiggede på Pil og sagde: “Jeg er Bent, Bent Betjentsen – vel at mærke privatdetektiv Bent Betjentsen!” Han stoppede sin merskumspibe og tilføjede: “Uduelige hundehoved, hvorfor har du taget fejl i jeres forundersøgelse? Jeg undersøgte Fountain House yderligere i morges, og mens jeg rodede efter beviser, fandt jeg liget af IT-medarbejderen, Jan, iklædt hawaii-outfit og svømmebriller og en ubrugt flybillet i hånden.”

Pil troede ikke sine egne ører: “Jamen, hvor … hvordan?? HVOR?” Bent forklarede, at han havde fundet ham helt inde bag ved oliefyret, gemt af vejen – bevidst!

Pil kløede sig i håret, rettede lidt på kjolen og sagde: “Jamen, SÅ er det afsted til Fountain House igen!”

“Rolig nu,” sagde Bent, ”vi skal lige have afklaret noget. Kan jeg låne dit kontor?” ”Ja”, svarede Pil. Da de kom til kontoret, gik Bent rundt om bordet, kiggede på kortet, der stadig flød med marmelade og kaffepletter og tænkte: Hmm, mon ikke …

Bent, Bent Bejensen - privatdetektiv Bent Betjensen
Bent, Bent Betjentsen – vel at mærke, privatdetektiv Bent Betjentsen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Følg med i den sindsoprivende og hårrejsende krimigåde – læs sidste afsnit på mandag!

Mordet i Fountain House er en vandrenovelle, der er forfattet af  ni mennesker. Hver forfatter har skrevet ét afsnit og sendt historien videre til den næste.

Del 2 er forfattet af Lotte, Robin, Lene og Mads.

Alle forfattere: Robin, Gry, Mads, Lene, Lotte, Richard, Jens, Esben, Maria.

Illustration: Shiva & Robin

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s