Psykisk sårbare får hjælp i Bogstøtten


Benjamin følte, at de andre studerende var supermennesker og gik i stå i studiet. I Bogstøtten fik han hjælp og mødte andre i samme båd.

Af Mikkel Bækgaard

For 30-årige Benjamin Jensen var det en udfordring at få gjort sit studie færdig – også ud over det rent faglige. Trods en psykiatrisk diagnose, havde han klaret sig godt på studiet. Men da han nærmede sig specialeskrivningen, begyndte han pludselig at blive angst og fik svært ved at holde en struktur på dagligdagen.

“Jeg følte virkelig, at mange af de andre specialestuderende var supermennesker. Der var ingen der gav udtryk for at specialeskrivningen var en svær proces. Det var angstprovokerende for mig at sidde blandt dem, og jeg følte slet ikke, at jeg kunne slå til.”

Ofte sad han længe oppe i et forsøg på at leve op til sine egne forventninger, og ofte undlod han at aflevere sine opgaver af frygt for, at de ikke var gode nok.

Men det ændrede sig, da han opdagede Bogstøtten, et særligt tilbud til psykisk sårbare studerende. Her er der rådgivning, studiepladser og et rummeligt socialt miljø. Og det var lige det, Benjamin havde brug for, for her blev han mødt som menneske og fik plads til at finde tilbage til selv igen.

MØDE GAV MOD. Benjamin Jensen (tv.) havde studiekrise men følte sig straks hjemme i Bogstøtten hos medarbejder Arne Nielsen.
MØDE GAV MOD. Benjamin Jensen (tv.) havde studiekrise men følte sig straks hjemme i Bogstøtten hos medarbejder Arne Nielsen.

“Fra det øjeblik, jeg satte mine ben i Bogstøtten følte jeg mig hjemme. Jeg følte mig ikke usikker, men som en del af et fællesskab, hvor alle anerkender hinandens udfordringer – og især også hinandens styrker. Her er en åben kultur, hvor man kan diskutere og møde vidt forskellige fagligheder.”

Her fik Benjamin styr på sin dagligdag, så han mødte ind på Bogstøtten om morgenen og gik hjem sidst på eftermiddagen. Og netop den form for struktur og fællesskab er vigtig.

“Mange af vores brugere skal selv strukturere deres tid på studiet. Hos os, får de et sted, hvor de kan ‘gå på arbejde’ og ‘holde fri’, når de går igen. Det hjælper vi dem blandt andet med at få styr på,” siger Arne Nielsen, der er medarbejder i Bogstøtten.

For Benjamin har fællesskabet hos Bogstøtten været medvirkende til, at han gennemførte sit studie på normeret tid, fik skrevet sit speciale og i dag kan kalde sig kandidat i filosofi.

“Jeg endte med at have en virkelig god specialeproces – blandt andet fordi jeg virkelig fik lyst til at ‘komme på arbejde’ hver dag,” siger Benjamin, der i dag, fuld af drive, søger efter arbejde.

 

Artiklen er et del af et indstik i Jyllandsposten og Politiken. Indstikket var en del af Det Centrale Handicapråds oplysningskampagne i foråret 2016 om empowerment.

Fakta:

HJÆLP TIL STUDERENDE MED HANDICAP

Bogstøtten er et tilbud til psykisk sårbare studerende, med eller uden diagnose. Bogstøtten er en del af rehabiliteringstilbuddet Fountain House.

Studerende med dokumenteret psykisk eller fysisk handicap kan søge om Specialpædagogisk Støtte (SPS) og få hjælp i form af rådgivning, støttetimer eller hjælpemidler. Læs mere på http://www.spsu.dk

 

 

 

1 Comment

  1. Sikke en sød og modig historie. Godt gået Benjamin. Kan godt forstå, der kommer så mange i bogstøtten. Godt at medlemmerne føler sig så godt taget imod, og får en god støtte, af medarbejderne. Så sødt et billed.

    Like

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s