Fountain House rækker ud til Østerbro

D. 9/9-2016 kl. 14-22 står Fountain House og Støtteforeningen for Favn profil endeligFountain House bag en stor gadefest for hele Østerbro. Festivallen byder på alt lige fra Peter Belli live, loppemarked, madboder, underholdning for de små, Somethin’ Goin’ On og
loungestemning med DJ Carl.

Mogens Seider, leder af Fountain House fortæller om baggrunden og hans håb for festivallen.

Hvorfor er der brug for en lokal gadefest på Østerbro?
Østerbro Favn Festival er en mulighed for, at mennesker opdager hinanden. Vi mennesker er noget i kraft af hinanden, og det at blive genkendt og hilst på er faktisk ret trivselsskabende. Østerbro har også mennesker, der føler sig udenfor, og som ønsker at komme indenfor i fællesskabet. Det vil vi gerne gøre noget ved – og her kan en åben gadefest være stedet, hvor man mødes – måske for første gang, men forhåbentligt ikke sidste gang.

Hvorfor lægger Fountain House kræfter i at holde en gadefest?
Vi mennesker lever ikke vores liv alene, og det gør psykisk sårbare mennesker heller ikke. Vi ønsker med dette arrangement at åbne vores døre for vores naboer. Samtidig har vi et ønske om at deltage i det liv, der leves lige udenfor vores dør. Vi ønsker ikke, at psykisk sårbare mennesker skal leve i isolerede parallelsamfund. Vi vil derimod invitere naboer og gode venner tættere på, så vi hilser ordentligt på hinanden. Det kan både styrke vores sammenhold her på Østerbro og samtidig medvirke til at nedbrude tabuer omkring mennesker med psykiske lidelser.

Hvad drømmer du om at opnå med FAVN FESTIVAL?
At vi får bedre kendskab til hinanden i området og får øjnene op for, hvordan vi kan hjælpe hinanden. Jeg drømmer om at vise, at vi i Fountain House har masser at gi’ til vores lokalsamfund. Det kunne fx være fint, hvis vi i fremtiden kunne være vært for åbne spiseaftener, hvor vi lavede maden. Vores psykisk sårbare medlemmer ville også gro af at være tættere på det liv, der leves lige uden for vores døre. Fælles kan vi mere, og et første skridt er, at vi lærer hinanden at kende.

 Hvad glæder du dig mest til på FAVN FESTIVAL?
Jeg glæder mig mest til igen at opleve, hvordan vi i Fountain House sammen kan skabe noget stort. Jeg tror, at det bliver en dag, som kan vise, at der også findes glæde midt i den tilværelse, der for psykisk sårbare til tider er fyldt med svære tanker. Jeg tror på, at vi alle vokser ved at være med at til at skabe noget i fællesskab – noget, der rækker ud over én selv. Og til Favn Festivallen rækker vi ud til hele Østerbro, fordi vi er stolte af at være en del af Østerbro og ser så mange potentialer i vores lokalmiljø.  

 Om ØSTERBRO FAVN FESTIVAL:

Festivallen er støttet af Københavns Kommune. Læs mere om programmet her: https://business.facebook.com/events/1031534586915938/

Mogens

 

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s