Boganmeldelse: The Agile Mind: How Your Brain Makes Creativity Happen.

Hvis man gerne vil blive bedre til at få nye ideer eller klare kreative udfordringer, hvad enten det er i sit eget private liv eller på arbejdspladsen, så kan det helt sikkert være nyttigt at læse Estanislao Bachrachs bog: ‘The Agile Mind: How Your Brain Makes Creativity Happen.’

Forfatteren er en argentinsk videnskabsmand (molekulær biologi), men han er samtidig også professor i innovation og ledelse og har tidligere undervist på Harvard i en årrække.

 

the-agile

I bogens afsnit gennemgår Bachrach den neurovidenskabelige basis for kreativitet, og forklarer bl.a. hvorfor denne kapacitet har vist sig så nyttig for mennesket gennem hele dets historie. Han får gjort op med den hyppige tilbøjelighed til at se kreativitet, som noget der bare på mystisk vis opstår, og de særligt kreative mennesker som tilhørende en helt speciel menneskerace. Nej, kreativitet bor i os alle, og er noget, der kan trænes. Og det er hele livet.

Han argumenterer for, hvor nødvendigt det faktisk er at nurse dette talent. Det er nødvendigt dels for at klare det fremtidige samfunds udfordringer, men vi kan også på det personlige plan få et mere tilfredsstillende og fornøjeligt liv, siger han. Men for at kunne gøre dette, er det nødvendigt, at vi får vores hjerne back in shape, som han udtrykker det.

I vores moderne samfund trænes vi jo lige fra skolestart i så overvejende grad at anvende den bevidste og logiske del af hjernen. Og han viser os, hvordan dette ikke er optimalt, eller ligefrem kan hæmme os, når vi skal forestille os nye ting og løse en kreativ opgave. Men det kan der heldigvis rådes bod på, og bogen igennem er der indlagt diverse interessante øvelser, der nok skal få trænet andre dele af hjernen også.

The Agile Mind blev en virkelig bestseller, da den udkom i 2012, men er først her fornylig oversat til engelsk. Den er meget let at læse, og mange vil sikkert også kunne få en hel del ud af bogen ved at springe al det teoretiske over og så bare kaste sig over øvelserne.

 

Af Robin Alving

 

Estanislao Bachrach: The Agile Mind: How Your Brain Makes Creativity Happen

272 sider, 145,85 kr. (e-bog 151,73 kr.).

VIRGIN BOOKS

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s