Kom til debatmøde: Medier og Psykisk Sygdom

EN AF OS og Fountain House inviterer til åbent debatmøde mandag d. 10. oktober kl. 14-16 om mediernes dækning af psykisk sygdom.

EN AF OS har produceret en række film om mediernes udstilling af psykisk syge. Filmene bliver vist på dagen og du kan møde nogle af de medvirkende. 

Arrangementet er åbent og gratis for alle – der serveres kaffe og kage.
Sted: Fountain House, Teglværksgade 22, 2100 KBH.Ø

I anledning af Verdens Mentale Sundhedsdag den 10. oktober sætter Landsindsatsen EN AF OS sammen med Fountain House fokus på mediernes dækning af psykisk sygdom.

Historier om kriminalitet og psykisk sygdom citeres oftere og i flere medier end andre typer historier – lynhurtigt og på landsplan. Den slags historier påvirker både befolkningens holdning til mennesker med psykiske lidelser og de mennesker, der selv er berørt heraf.

Personer med skizofreni er særligt udsatte her, fordi den diagnose ofte optræder i forbindelse med negative historier, som i værste fald er med til at vedligeholde forestillingen om, at alle med skizofreni er farlige, og at de lider af personlighedsspaltning.

tikkende-bomber

Landsindsatsen EN AF OS ser det som en af sine primære opgaver at bidrage med historier, der nuancerer billedet – også fordi vi ved, at personer med psykisk sygdom efterspørger flere positive historier om, at man kan komme sig, og hvad der gør en positiv forskel i bedringsprocessen.

Derfor har vi fået produceret et filmspot, der skal udfordre myter og en tilhørende debatfilm, hvor fire mænd, der selv har en skizofreni-diagnose, reflekterer over pressens beskrivelser.

 

fhbillede

enafos

 

 

 

 

 

 

 

 

Af redaktionen

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s