Luk Røven Mor!

Marsvinet Nelly gav op for nogle dage siden. De seneste måneder har hun skrevet på selvhjælpsbogen ”Luk Røven Mor!”, der skulle vejlede mødre i, hvordan de opdrager deres teenagedøtre. Men da det viste sig at være en håbløs opgave for hende selv at opdrage sine egne to store piger, måtte hun se i øjnene, at hun slet ikke havde nogle gode råd at give andre mødre.

Men så fik hun alligevel en god ide, da hun kom i tanke om en klog mands vise ord: ”Der gives ingen pædagogik uden smertetilføjelse!” Og hvad er det mest smertefulde, man kan gøre imod piger i teenage-alderen? Det er selvfølgelig at give dem små søskende!

Så nu er Nelly gravid med to piger, som skal hedde Ida og Askeline. Som alle små søskende skal de altid følge efter deres ældre søskende og drive dem til vanvid. Hvis storesøstrene for eksempel skal i Frøkjær og stjæle ruskindsjakker, så spørger Ida og Askeline straks, om de må komme med. Det må de naturligvis ikke, men alligevel følger de efter deres storesøstre, og når de kommer ind i tøjbutikken siger de højt til ekspedienten:

”Pas på butiksdame-dame! De to marsvin derovre er kommet for at stjæle jeres ruskindsjakker!”

På samme måde følger Ida og Askeline efter deres storesøstre, når de går i byen tirsdag aften, og lige når de står i døren og er ved at snyde sig ind på Diskotek Britannia, så siger de:

”Pas på dørmands-mand! De to marsvin er vores storesøstre, og de er slet ikke 16 år gamle endnu, og deres sygesikringsbevis har de stjålet fra vores mor!”

Skulle Ida og Askeline opdage, at det er lykkedes deres storesøstre at komme ud af døren, uden de har opdaget det, så går de ind på deres værelse og roder ALT igennem. Ganske vist fandt de ikke noget interessant, sidst de rodede et igennem, men det kunne jo være, der var kommet noget.

Og hvad kan man så lære af det? De må folk vente med at læse, til Nelly udgiver sin næste bog om at have børn i forskellige aldre, som kommer til at hedde: ”Kan I så være søde ved hinanden unger!”

Af Niels

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s