Flæskelarver og fællesskaber

Torsdag d. 31. august inviterer Fountain House sammen med vores støtteforening igen vores Østerbro-naboer til folkekøkken. Bugging Denmark holder oplæg om spiselige insekter, for temaet er bæredygtig mad. Det sker på torsdag d. 31/8 kl. 17-20 på Teglværksgade 22 på Østerbro.

Kom ind, Østerbro!
I Fountain House har vi fokus på at udvikle aktiviteter sammen med andre organisation og få et endnu tættere naboskab her på Østerbro. Mange mennesker, der slås med psykiske lidelser, kæmper også med ensomhed og isolation. I Fountain House tror vi på, at alle kan finde meningen med livet igen, og vi ved, at det er en individuel proces. Vi er dog ligeså overbeviste om, at det sker i en social kontekst, og derfor er det lettere at finde meningen med det hele, hvis man er del af et fællesskab.

Fountain House er et sådant fællesskab – men vi dyrker også fællesskaber, der rækker ud over vores egen matrikel. Det gør vi, fordi vores medlemmer både har brug for at være del af vores trygge rammer, men også at opleve sig som del af det større fællesskab uden for Fountain House – fællesskabet på Østerbro og i København.

Når vi slår dørene op til folkekøkken, er det også for at fortælle vores naboer på Østerbro, at mennesker med psykiske lidelser først og fremmest er mennesker og ikke diagnoser. Udover isolation og ensomhed er stigmatisering nemlig også en udfordring for mange mennesker med psykiske lidelser, og det kommer ofte af uvidenhed og manglende kendskab til mennesker med psykiske lidelser.

Insekter og psykiatri?
Men hvorfor insekt-tema? Fordi det at skabe dialog om og forståelse for sindslidelser bedst udvikles, når mennesker mødes, uden at sygdommen sættes i centrum. Folkekøkkenet handler netop om at mødes om noget nyt – og bæredygtighed berører os alle. Bugging Denmark er jo ikke ”bare” flæskelarver, men en organisation, der sætter bæredygtighed på dagsordenen. Det er vi også interesserede i i Fountain House, hvor vores køkken i en årrække har udmærket sig med en meget høj grad af økologi, hvor sundhed, mindskelse af madspild og kvalificeret madproduktion har været en del af vores hverdag.

Personligt glæder jeg mig mest til at opleve, hvordan der opstår snakke på kryds og tværs mellem mennesker, der færdes og bor i samme område, men ikke kender hinanden. Endnu. Og hvorfor ikke lære hinanden at kende over en friturestegt flæskelarve? Jeg har i hvert fald selv samlet mentale kræfter til at prøve det af – og jeg glæder mig til at udfordre mig selv sammen med gode Østerbro-naboer.

Af Mogens Seider

Mogens

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s