Boganmeldelse: Recovery

Julegaven til hende der har alt? Måske.

Ovenstående er en meget akademisk og grundig bog, fornyeligt begået af de to nordmænd, Bengt Karlsson og Marit Borg, der begge er professorer i psykisk sundhedsarbejde ved Høgskolen i Sørøst – Norge. De har arbejdet med psykisk sundhed siden 1970’erne, og det er deres erfaringer, forskning og tanker på dette felt, der er samlet her.

Recovery stammer fra en kamp for lige rettigheder til alle mennesker, hvor man særligt har haft fokus på de stigmatiserede, herunder psykisk syge.

De to forfattere viser, hvordan de gode traditioner man har udviklet med recoverybegrebet indenfor arbejdet med psykisk sundhed, nu hele tiden bliver udfordret af den stigende tendens til standardisering, effektivitet og målinger, samt af tendensen til at se det hele i et individualistisk perspektiv, som mest  lægger vægt på personens indre psykiske oplevelser. Det sidste kan nemt føre til, at man i al for høj grad ser det som hans/hendes egen skyld, hvis det ikke lykkes at få et godt liv.

I stedet fremhæver de vigtigheden af relationel recovery, hvor de personlige processer ses i sammenhæng med generelle levevilkår og grundlæggende samfundsbetingelser. Kun på den måde kan recovery muliggøre ændringer, der virkelig batter.

 

Bengt Karlsson og Marit Borg: Recovery. Tradisjoner, fornyelser og praksiser.

178 sider, 329,00 kr.

Udgivet: 2017

Gyldendal Akademisk

Recovery-karlsson-borg

 

Af Robin Alving

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s