Appel: Hjælp til psykiatrien

I en ny, fælles appel opfordrer Fountain House – sammen med 32 andre organisationer – folketinget til at vedtage en ny samlet plan for psykiatrien

Psykiatrien i dagens Danmark er på et niveau, hvor der er behov for et massivt løft. Alt for mange borgere får ganske enkelt ikke den behandling, de har krav på, og det er en situation, der har konsekvenser for de pårørende, psykiatribrugerne – og ikke mindst resten af samfundet.

Sådan lyder det fælles budskab, som 33 organisationer samlet i PsykiatriAlliancen i dag har sendt til de ansvarlige politikere på Christiansborg. Talspersonen for initiativet, formand for Dansk Psykiatrisk Selskab og overlæge på Psykiatrisk Center i København, Torsten Bjørn Jacobsen, mener, at vi som samfund har nået grænsen.

 ”Der er massivt behov for, at vi udvikler og målretter vores indsatser. Forholdene i psykiatrien er ganske enkelt ikke gode nok. Som samfund er vi for dårlige til at forebygge og skabe sammenhæng i indsatserne. Det kan få vidtrækkende konsekvenser, hvis ikke vi får en ny og styrket politisk indsats og prioritering,” siger overlæge Torsten Bjørn Jacobsen.

I Fountain House lægger vi særligt vægt på, at der sættes ind med bedre og mere fleksible tilbud til unge, der rammes af psykisk sygdom. Vi møder mange unge, der mistrives, og som render panden imod en mur, fordi de tilbydes på forhånd definerede pakkeløsninger, der ikke altid formår at tage hensyn til den enkelte. Vi har også et særligt fokus på, hvordan der skabes bedre sammenhæng imellem regionens og kommunens tilbud – og at den enkelte borger bliver spurgt og hørt hele vejen.  Kort sagt handler det om, at hele systemet bliver bedre gearet til at lytte til borgeren, der er og bliver den største ekspert på eget liv. Vi skal gå efter en psykiatri, hvor vi ikke blot siger, at vi arbejder recoveryorienteret, men rent faktisk gør det.

 Læs mere om PsykiatriAlliancen her.

psykiatrialliancen-uden-logo

2 Comments

  1. Altid dejligt med fokus på de unge, men hvad med os bare lidt ældre? Synes det er en del af en i forvejen bekymrende udvikling, med manglende fokus på dem over de 30?

    Like

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s