Hvis Bogstøtten lukker, svigter man unge

“Jeg ønsker at være anonym, da mange i omgangskreds og min arbejdsplads ikke er bekendt med min historie. Jeg har altid på ydersiden set velfungerende ud, men har jeg kæmpet med mange udfordringer og problematikker.

Jeg er i dag ansat som fuldmægtig og arbejder som projektleder i Københavns Kommune. Det har jeg været i over et år. Jeg kom i arbejde meget kort tid efter jeg afsluttede min uddannelse. Det ville jeg ikke være, hvis det ikke var for Bogstøtten. Jeg ville aldrig kunne have færdiggjort min uddannelse.

Bogstøtten er hovedårsagen til, at jeg i november 2016 afleverede og gennemførte min kandidatuddannelse med karakteren 10. Da jeg trådte ind i Bogstøtten var jeg psykisk sårbar af flere årsager. Jeg havde lagt et mangeårigt misbrug bag mig, samtidig var min søster meget syg. Jeg var kommet meget bagud på min uddannelse. Jeg var alene, ensom og mange gange havde jeg slet ikke lyst til rejse mig fra sengen. I Bogstøtten var der personale til at hjælpe mig med mine faglige spørgsmål, men også til at tage de svære samtaler. Bogstøtten betød, at jeg fik gode kammerater, et fællesskab til at hjælpe mig ud af ensomheden. Jeg følte mig ikke længere alene, der var andre som mig. Der var en helt særlig ro, så jeg kunne fokusere på det, jeg egentlig ønskede mig allerhøjst – nemlig at færdiggøre mit speciale. Jeg var i kontakt med min uddannelsesinstitution, men der var ingen hjælp for én som mig dér.

At trække støttemidler fra Bogstøtten vil betyde en meget større skjult udgift, både økonomisk men vil også betyde at flere unge bliver tabt og svigtet og opgiver at færdiggøre uddannelse. Set i lyset af den nye uddannelsesreform, er det en SKAL- og ikke kun en KAN-opgave for en kommune.

Bogstøtten er helt særlig, fordi den ikke kun fokuserer på, at du skal gennemføre din uddannelse, som uddannelsesinstitutionen gør. Uddannelsesinstitutionens sparsomme tilbud forsvinder, når du færdiggør, det gør Bogstøtten ikke. Bogstøttens døre er åbne, før, under og efter endt uddannelse. Fordi fokus er, at du som person får det bedre. Vi er mere end blot studerende, vi er hele personer, og Bogstøtten omfavner og hjælper det hele menneske. Det er denne slags tilbud, som gør noget på den lange bane for den enkelte. Så venligst kære politikere, SOF, tænk jer grundigt om, inden I beslutter at tage midler herfra.”

Anonym kvinde, medlem af Bogstøtten

Skriv under her og vær med til at bevare Bogstøtten!

Bevar BS

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s