Bogstøtten er min livline

“Jeg startede med at komme i Bogstøtten dagen efter påske 2014. På daværende tidspunkt havde jeg siddet fast med mit speciale i to år, og følte at jeg druknede i det. Men ikke nok med at specialet var blevet uoverskueligt, så var mit liv det også. Jeg har altid haft et skrøbeligt sind, og i takt med at studiet og livet blev sværere og sværere at overkomme, kom min psykiske sårbarhed til udtryk i en så alvorlig grad, at selvmord var begyndt at synes som en plausibel udvej.

Jeg knækkede hårdt psykisk i 2010, da jeg kom ud i noget gruppearbejde på mit studie, som ikke fungerede og medvirkede til, at jeg dumpede en eksamen og blev forsinket i mit studie. Samtidig havde jeg problemer i mit privatliv, både økonomisk og med en kæreste, der fik kørt mig af sporet rent psykisk. Kombinationen af dette gjorde, at jeg blev ramt af stress med medfølgende depression og angst. Jeg gik til læge og fik en henvisning til psykolog, som jeg havde svært ved at betale som studerende på SU.

I slutningen af 2012 fik jeg det så dårligt, at jeg måtte sygemelde mig fra mit studie, og jeg fik et forløb hos Studenterrådgivningen på mit studiested. Det gik nogenlunde indtil starten af 2014, hvor min depression og angst fyldte så meget og gav mig selvmordstanker: døden synes som en mild udvej for det helvede, mit indre rummede, og jeg havde besluttet, at hvis det skulle være, så skulle det nok være en cocktail af mindst 60 panodiller og en flaske rødvin, for nu at være helt sikker på, at det lykkedes.

Jeg havde det rigtig skidt en dag, jeg sad og græd og surfede på nettet om mulighed for hjælp til psykisk sårbare studerende, da linket til Bogstøtten dukkede op. Jeg ringede derud og daværende medarbejder Arne kunne høre, at jeg havde det enormt skidt og ville have mig til samtale samme dag. Jeg havde dog en lægeaftale den dag og aftalte at komme dagen efter. Samme dag ordinerede min læge mig noget medicin og drøftede muligheden for en indlæggelse. Jeg sagde til hende, at jeg ville give medicinen en chance, og hvis ikke det fungerede, så ville jeg lade mig indlægge. Jeg gik ud af døren med en aftale om at komme tilbage til min læge den efterfølgende uge og en håndskrevet papirlap, hvorpå min læge havde skrevet nummer på psykiatrisk skadestue, hvor jeg skulle henvende mig, hvis jeg fik det alt for dårligt, inden hun kunne tilse mig igen.

Da jeg dukkede op til samtalen i Bogstøtten dagen efter kunne jeg ikke holde tårerne tilbage, og jeg græd og græd og græd. Arne havde heldigvis et helt arsenal af papirlommetørklæder, som han gavmildt delte ud. Vi blev enige om, at jeg skulle prøve at se, om Bogstøtten var et sted, jeg kunne bruge for at komme mig psykisk og forhåbentlig komme i hus med specialet.

Jeg startede op efter påske og fik hurtigt en hverdag i Bogstøtten. Jeg mødte ligesindede og et fællesskab, der var inkluderende, og som tænkte ud fra et helhedsorienteret perspektiv. Et par måneder efter begyndte jeg at få vejledning og sparring, ikke kun mht. mit studie, men også livsmestring og strukturering af min tid, så jeg kunne adskille arbejde og fritid og trække vejret uden konstant at have dårlig samvittighed. Jeg begyndte så småt at genoptage arbejdet med specialet, og efterhånden som jeg fik det bedre, fik jeg mere motivation og arbejdede hårdere og hårdere på at få afleveret min afhandling. Et lille års tid efter jeg var startet i Bogstøtten, fik jeg afleveret specialet og bestod med en karakter i den høje ende af skalaen.

Bogstøtten har været en af milepælene i mit liv og har været medvirkende til, at jeg undgik en indlæggelse på en psykiatrisk afdeling. Jeg er ikke sikker på, at jeg ville have gennemført min uddannelse og have lært at leve og ikke kun eksistere, hvis ikke det havde været for den hjælp, vejledning, sparring, omsorg og inklusion, jeg fik igennem stedet. Den altomfattende hjælp, jeg fik i Bogstøtten, har jeg ikke kunnet få hos de andre instanser, hvor jeg har søgt hjælp. Og for at være helt ærlig, så ved jeg overhovedet ikke, om jeg stadig havde været til, hvis det ikke netop var for den livline og den genoplivning, som Bogstøtten har været for mig.”

Anonym kvinde, medlem af Bogstøtten 

Skriv under her og vær med til at bevare Bogstøtten!

Bevar BS

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s