Nogle gange opstår der bare unikke muligheder

Vores gode samarbejdspartner CKB er flyttet til Valby og i den forbindelse blev jeg kontaktet om mulighed for at låne et komplet grafisk værksted/ trykkeri – af CKB og Socialforvaltningen, hvis vi ville drive værkstedet i samme ånd.
Værkstedet er ret velfungerende i sin nuværende form og har en ret avanceret printer. Værkstedet kan printe større opgaver op til format A3+, hæfte og folde f.eks. brochurer og hæfter. I mange år har Københavns Kommune indkøbt deres tryksager her. Det må vi se om vi kan forhandle os frem til også kan ske for os, men ellers må vi ud i byen med vores produkter.

cof

Olle og Simon har arbejdet sammen i mange år og begge ønsker at indgå aftale med Fountain House. Olle havde egentlig planlagt at gå på pension, men har indvilliget i at tage to år mere for at hjælpe os med at opbygge en socialøkonomisk virksomhed. Indtil værkstedet kommer i gang vil Simon være tilknyttet Fontana. Vi skal have aftalt hvilke opgaver han kan lave indtil vi kommer i gang med værkstedet. Olle tiltræder til august på nedsat tid.
Værkstedet plejede at have en 5-10 borgere i forløb. Typisk borgere, som var nysgerrige på det grafiske og dermed kom i praktik for at blive afprøvet førend de søgte videre i uddannelse. Andre borgere deltog i praktik forløb i værkstedets aktiviteter, som led i en afklaring til job og/eller behandling.

Det grafiske værksted bliver Fountain Houses første social økonomiske virksomhed.

 

Skærmbillede (5)

Hvad så nu?
Vi greb muligheden, idet værkstedet ligger i forlængelse af bestyrelsens ønske om at gå fra en tilskudsdrevet fond til en indtægtsdrevet fond og dermed opnå en større uafhængighed af bevillinger.

Jeg har en forventning om udvikle meningsfulde arbejdsfællesskaber. Helt i tråd med vores værdier.
Vi er i dialog med både advokater og Dansk Erhverv om fondens selskabskonstruktion. Når jeg ved mere herom, hører I fra mig.
Ja – naturligvis er der mange ubekendte i sådan en beslutning, men jeg har en klar overbevisning om, at vi kan udvikle og tilbyde meningsfyldte arbejds – praktik og uddannelses orienterede muligheder for både nye og nuværende medlemmer, men vi skal først have beskrevet tilbuddets indhold, samt ordne en del andre ting.

Hvor skal værkstedet være?
I første omgang handler det om at få flyttet værkstedet i CKB.. Vi har allerede ryddet en plads i vores kælder, værkstedet, hvor materiel kan stå, og det nye grafiske værksted kan etableres.
Dette vil sætte gang i en ny-orientering om hvordan vi bruger husets kvadratmeter i dag og her er der heldigvis mange muligheder, som vi skal drøfte og overveje. Henning og jeg danner en lille arbejdsgruppe, hvor du er velkommen. Vores opgave bliver at optimere pladsen til vores tilbud. Jeg har selvfølgelig nogle tanker, som også blev beskrevet, da vi fremlagde den nye strategi, men det vil kvalificere vores beslutninger, hvis vi får drøftet mulighederne for forandring i en lidt større kreds, inden der træffes endelige beslutninger.
Det glæder mig, at vi ca. ½ år efter vi begyndte at tale om social økonomiske virksomheder, nu kan handle på det.

Jeg er med på at der i ovennævnte kan rejses mange spørgsmål og jeg vil gerne svare på alle disse spørgsmål, hvis jeg kan, ellers må vi være nysgerrige på, at finde løsninger sammen.

Med venlig hilsen
Mogens

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s