Morten fortæller om Cafe Grums

Jeg har snakket med Morten i forbindelse med at han er blevet fast medarbejder i huset, og bedt ham fortælle lidt om status og hverdag i Cafe Grums i stuetetagen af Fountain House, København.

Morten er blevet fastansat som medarbejder i Fountain House fra maj måned 2019. Han er 32 år og har haft forskellige midlertidige ansættelser i huset en årrække. Det startede med en praktik fra Mortens sundhedsfaglige uddannelse for seks år siden, hvor han arbejdede sammen med Tannie om den daværende åbne onsdags aften i Fontana.

Siden har han haft en række forskellige ansættelser, bl.a. i køkkenet og senest en midlertidig ansættelse i cafeen, der nu er blevet til en fast stilling. Sideløbende har Morten bl.a. været ansat i ”Projekt Offside”, ”Idrætshuset” og ”Weshelter”. I cafeen arbejder Morten sammen med Tannie.

 

 

Et stærkt hold driver cafeen

”Vi har et rigtig stærkt hold omkring driften af Cafeen” Fortæller Morten. Medarbejdere og medlemmer har et godt samarbejde omkring den daglige drift, og en række tiltag udviklet i fællesskab, betyder at Morten glæder sig over de nye skridt der er taget i cafeen og ser frem til en række nye tiltag, der med Mortens ord forhåbentlig vil styrke følelsen af at indgå i et reelt og konkret arbejdsfællesskab omkring de daglige nødvendige opgaver der ligger i at drive en cafe.

”Vi har en rigtig god dynamik i den gruppe der driver cafeen, den er båret af gensidig indbyrdes respekt og seriøsitet omkring at cafeen kan videreudvikles som et godt samlingspunkt og en arbejdsplads i hverdagens Fountain House” Fortæller Morten.

”I fællesskab har vi synliggjort og udviklet arbejdsbeskrivelser og rutiner omkring arbejdet”. Fortsætter han.

Morten glæder sig over stabiliseringen og udviklingen af cafeen som en selvstændig arbejdsplads, og fortæller at han oplever at cafeen har taget de første vigtige skridt i retning af at kunne videreudvikles som en decideret socialøkonomisk virksomhed, i tråd med de planer og visioner der ligger for hele husets udvikling.

 

Der stilles krav og der gives plads

”Fremtiden byder på ny kaffemaskine, nye bæredygtige produkter i cafeen, samarbejde med Københavns Madhus, og fokus på sundhed både hvad angår produkter og som arbejdsplads.” Tilføjer Morten. ”Det er vigtigt at skabe en oplevelse af at medlemmer kan tilegne sig reelle kompetencer i cafedrift, og at det opleves som et både krævende og givende arbejde at være tilknyttet cafeen. Der er med andre ord nogle forventninger, som der er det på enhver anden arbejdsplads. Det sagt, så er det af afgørende betydning at vi gør det i fællesskab og at der altid skal være rum og plads til at alle kan bidrage og deltage i det tempo den enkelte har mulighed for.” Afslutter han.

 

Af Nikolaj Callesen

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s