Jeg er så heldig at skulle starte som souschef i Fountain House

Jeg er så heldig at skulle starte som souschef i Fountain House den 2. maj, og i den forbindelse vil jeg gerne fortælle lidt om mig selv. Jeg hedder Maria Clemensen, er 44 år og uddannet cand.scient.soc. Jeg har læst samfundsfag og pædagogik på RUC suppleret med et overbygningsfag på antropologi. I min studietid var jeg optaget af, hvordan mennesker indretter deres liv forskelligt alt efter hvilket samfund eller gruppe de er en del af – og dermed hvor mangfoldigt livet kan leves.

Jeg har arbejdet i Københavns Kommunes socialforvaltning de sidste mange år, hvor jeg har været ansat i enheder der hjælper voksne med problemer inden for psykiatri, hjemløshed og misbrug. Et års tid var jeg ansat som sagsbehandler, og dernæst var jeg i en lang rum tid ansat som konsulent. Som konsulent stod jeg bl.a. for undervisning i forvaltningens samarbejdsudvalg og for rigtig mange forskellige udviklings- og forandringsprocesser af arbejdet sammen med ledere og medarbejdere. Jeg kunne rigtig godt lide, når jeg sammen med en afdeling kunne få tilrettelagt arbejdet på en mere gennemskuelig og struktureret måde, så medarbejderne fik større arbejdsglæde og brugerne en bedre hjælp.

De sidste knap 6 år har jeg været afdelingsleder i Hjemløseenheden i Socialforvaltningen. Min afdeling indeholder forskellige indsatser, men kort fortalt arbejder vi med en tilgang der hedder Housing First, hvor vi får borgere med mange komplekse problemer i egen lejlighed – måske for første gang – og støtter op om dem med tværfaglig hjælp. Som leder er det vigtigt for mig at gå foran, samtidig med at jeg hele tiden er i dialog med mine folk, så jeg får alle de gode ideer med.

Jeg ser meget frem til i Fountain House at være så tæt på både medarbejdere og medlemmer og blive en del af huset. Jeg synes, det giver en helt unik mulighed for at lave nærværende og relevant ledelse. Jeg glæder mig meget til at være med til at få Fountain House’ nye strategi til at leve. Det er noget vi skal udvikle sammen.

Når jeg ikke er på arbejde bor jeg i Allerød med min mand Stephen, mine teenagedrenge på 17 og 14 år og min datter på 10 samt vores hund Molly.

Vi ses den 2. maj!

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s