Nye ansigter og nye tiltag i Service-enheden

Service-enheden går som Cafe grums igennem en række forandringer i denne tid.

Senest er Carsten blevet ansat tre timer dagligt til at forestå vedligeholdelsesopgaver i huset.

Carsten er 60 år og selvlært håndværker. Han har i mange år arbejdet bl.a. som gulvsliber. I serviceenheden i kælderen står han for, sammen med de tilknyttede medlemmer, at udføre de vedligeholdelses og reparationsopgaver vi i huset kan klare uden at skulle kalde på håndværkere udefra. Det er alt fra maleropgaver, mindre bygningsrenovering, pasning og vedligehold af planter og udendørsarealer, terrasser og eksempelvis at få skiftet el-pærer til mindre flytteopgaver m.m.

Til at hjælpe sig i hverdagen har han udover de tilknyttede medlemmer også Mia, der er i en praktik, via sin revalidering. Mia er 42 år og har været i praktik i huset i lidt over et år. Hun har tidligere arbejdet mange år som sosu-hjælper og som selvstændig fysiurgisk massør. Hun har tillige en psykiatrivejlederuddannelse og er uddannet som kognitiv mentor. Mia hjælper Carsten i serviceenheden, med at formidle opgaver til medlemmerne, og fungerer som tovholder på forskellige af de arbejdsopgaver der også udføres af medlemmerne.

Kælderen hvor værkstedet ligger er i disse dage halvt fyldt af det nye trykkeri, der skal udvikles til at blive en egentlig socialøkonomisk virksomhed i huset. Serviceenheden har udover den daglige drift og vedligehold af huset også planer om at oprette små socialøkonomiske projekter. Allerede nu er der bestilling ud af huset på nogle af de plantekasser der også laves i værkstedet. På sigt er det ønsket at flere små produktioner kan afsættes til aftagere udefra.

Der er generel travlhed i kælderen den dag jeg kigger forbi, og mange medlemmer har deres faste tilknytning til enheden og de konkrete opgaver der løses. De nye tiltag i enheden med bl.a. at få lavet oversigter over opgaver der skal løses rundt omkring i huset, synes godt på vej til at være forankret og give en god gennemskuelighed og struktur på hverdagen.

 

Af Nikolaj Callesen

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s