John Andersen fra “Johns Hour” fortæller om sit frivillige arbejde i Fountain House

Kort beskrivelse af mit arbejde som frivillig i Fountain House fra John Andersen (Johns Hour).

Jeg har været frivillig i Fountain House i to år

I juni måned er det efterhånden 2 år siden jeg startede som frivillig i huset med råd og vejledning om støtte til medlemmer, der er i arbejde eller som nyuddannede står for at skulle debutere på et for mange meget stresset arbejdsmarked samtidig med, at de oplever at deres psykiske udfordringer stiller store krav og for nogen angstprovokerende oplevelser når de søger stillinger indenfor deres uddannelsesretning.

I juni måned 2017 arbejde jeg som fagspecialist i jobcentret med speciale i arbejdsfastholdelse af personer med funktionsnedsættelser, der var i arbejde eller som skulle ud på arbejdsmarkedet.  Jeg arbejdede som handicapnøgleperson i Jobcenter København.

Et medlem fra Bogstøtten mødte til samtale hos mig i Jobcenter København.

Pågældende var nyuddannet  og jobsøgende med en psykiatrisk diagnose, der gav visse udfordringer. Jeg orienterede om brugen af de kompenserende ordninger på arbejdsmarkedet, som tilbud til personer med fysiske – psykiske og kognitive vanskeligheder.  Det viser sig desværre at mange ikke kender til disse ordninger. Det gælder i øvrigt også for mange sagsbehandlere i de lokale jobcentre.

Efter vores møde aftalte vi, at jeg skulle komme til møde i huset for i første omgang at møde en række medlemmer fra Bostøtten, der intet kendskab havde til støtteordningerne. Ordningerne ligner i princippet de støttetilbud, der kan gives til studerende i form af specialpædagogisk støtte via SU-systemet.

Efter dette møde tilbød jeg at komme som frivillig i huset for at give rådgivning til de mange brugere, der har deres daglige gang i huset, og som samtidig er i kontakt med deres lokale jobcenter i forbindelse med de modtager kontanthjælp, dagpenge og sygedagpenge. Jeg fornemmede, at der var et behov for at vi kunne mødes. Jeg har arbejdet med brugere med psykiske funktionsnedsættelser i en årrække i Københavns Kommune, så jeg er bekendt med de mange udfordringer som brugerne af huset har i deres dagligdag og i arbejdslivet.

Min rådgivning er for medlemmer i hele huset.

Umiddelbart så har min rådgivning været rettet mod medlemmer af Bogstøtten, men min erfaring fra min kontakt med huset viser, at der kan være andre i huset, der har samme behov.

De kompenserende ordninger gælder for alle, der på grund af fysiske eller psykiske vanskeligheder har svært ved at fastholde et arbejde, eller som er jobsøgende med de udfordringer som pågældende har med som bagage i den kommende kontakt med arbejdsmarkedet. Det er faktisk en ret til at blive behandlet lige med alle på arbejdsmarkedet, som er gældende.

Da jeg for tiden møder hver 14.dag er alle medlemmer velkomne til at møde. Der findes en lukket gruppe, Jobstøtten i Fountain House på Facebook, hvor I kan blive medlem og få orientering om, hvornår jeg møder i huset. I kan også kontakte Susan Flyger eller Tanja Jørgensen, der kan orientere nærmere.

I får råd og vejledning af mig og bestemmer naturligvis selv om I vil bruge ordningerne, Min opgave er at gøre jeg bekendt med jeres rettigheder, ikke mindst til brug for jeres kontakt med jobcenter og A-kasse. I enkelte sager er jeg mødt som bisidder for pågældende medlem af huset.

Der er naturligvis fuld diskretion fra min side og i vores møderum, hvor deltagerne giver de oplysninger som de har behov for at få diskuteret.

Vel mødt i huset.

Hilsen John Andersen

 

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s